Κριτική μουσικής: Βασίλης Ράλλης

0
35

Ο Βασίλης Ράλλης ήταν ένας από εκείνους τους ανθρώπους που μοιραζότανε συνέχεια τη μουσική του και τις νέες του κυκλοφορίες και συνεργασίες του μαζί μου μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Πάντοτε άκουγα προσεκτικά κάθε καινούργιο του κομμάτι και πάντοτε έμενα έκπληκτος με την ευκολία του να μεταπηδά από είδος σε είδος, πάντοτε με συνέπεια και ποιότητα.

Μέχρι το τελευταίο του τραγούδι με τίτλο “Σαν τη βροχή”. Το συγκεκριμένο τραγούδι ήρθε και κούμπωσε στη ζωή μου ακριβώς τη στιγμή που το χρειαζόμουν. Με συγκίνησε και με άγγιξε πραγματικά.

Λίγα λόγια για τον Βασίλη

O Βασίλης Ράλλης, από την Πάτρα, ήρθε το 2016 στην Αθήνα όπου κυκλοφόρησε το πρώτο του προσωπικό album με τίτλο “Ανησυχία, Αταξία και Ανασφάλεια”, ένας πειραματικός-ψυχεδελικός δίσκος με επιρροές από Βαλκάνια,ρεμπέτικο και διάφορα άλλα είδη. Το 2018 κυκλοφόρησε τον δεύτερο δίσκο του με τίτλο ”Πρώτη μέρα του χρόνου” έναν rock δίσκο με πολλές συνεργασίες με άτομα όπως τον Ψαραντώνη, τον Λεωνίδα Μπαλάφα, τον Κος Κ, Frank[Panx Romana]. Aπό το 2018 και μετά κυκλοφόρησε διαδικτυακά κάποια singles όπως Το Μαράζι, Σιγαλιά, Ρανταπλάν, Ούμπα Πα, Πού Κοιμάσαι τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο τρίτο album”Σιγαλιά” με επιρροές από punk, folk, country, pop, rock. Παράλληλα, πολλές συνεργασίες και πολλές εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, είτε με μπάντα είτε μόνος του με μια κιθάρα και ειδικά στην Αθήνα σε σκηνές όπως Σταυρός του Νότου, Gagarin, Κύτταρο, Αn club κ.α. Το 2020 δημιούργησε την πρώτη του ταινία μικρού μήκους με τίτλο ”Με λένε Άνθρωπο”όπου θίγει αρκετά φαινόμενα της σύγχρονης εποχής και κυκλοφορεί ο τέταρτος δίσκος με τίτλο ”Χωρίς εισιτήριο” o οποίος είναι διπλός και αμιγώς hip-hop με rap, funk, reggae, dubstep στοιχεία.

Πριν λίγες μέρες ανέβηκε στο διαδίκτυο και το καινούργιο του κομμάτι ”Σαν τη βροχή”που ερμήνευσε ο Καίσαρας Κίκης, σε στίχους του ιδίου. Σας το αφήνω εδώ. Καλή ακρόαση!