ΕΡΓΑΚ: Για δεδουλευμένα εργαζομένων σε Δήμο Κέρκυρας – Νοσοκομείο και την κατάσταση στα ξενοδοχεία

0
91

1) ΔΗΜΟΣ – ΑΜΕΣΗ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ – Μαζί με τους εργαζόμενους και το Σωματείο του Δήμου,  ζητάμε την άμεση εξόφληση των οφειλών προς  εργαζόμενους στον Δήμο Κερκυραίων (ΜΑΠ, δικαστικές αποφάσεις, μισθούς και άδειες). Ζητάμε μετατροπή όλων των συμβάσεων – και των απολυμένων από την προκήρυξη – σε αορίστου χρόνου. Ζητάμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις κενές οργανικές θέσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η λειτουργία των δημοτικών κοινωφελών υπηρεσιών. Επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα φορά την κατηγορηματική μας αντίθεση στις “λογικές” ιδιωτικοποιήσεων κλάδων η τομέων, που είναι ενάντια στα συμφέροντα της κοινωνίας.

2) ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ – ΝΑ ΚΑΤΑΒΛΗΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ – Απαιτούμε την άμεση καταβολή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, ενώνοντας τη φωνή μας με αυτή των εργαζομένων και του Σωματείου τους.

3) ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ – ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΟΛΛΩΝ ΑΣΤΕΡΩΝ – Το ξεπούλημα  και η διάλυση της παραγωγικής βάσης της χώρας μας και η πλήρης μετατροπή  της σε καθυστερημένη χώρα,  αποκλειστικά υπηρεσιών,  όχι μόνο δεν ευνοεί, αλλά αντίθετα υπονομεύει και καταστρέφει τον εργαζόμενο λαό, την παραγωγική πλειοψηφία του τόπου μας. Αυτές οι πολιτικές επιλογές του εγχώριου μπλοκ εξουσίας και της ΕΕ, ενισχύουν στον υπερθετικό βαθμό το οικονομικό όφελος του τουριστικού κεφαλαίου, που σπεύδει να επωφεληθεί. Η δημιουργία καθεστώτος εργασιακής τρομοκρατίας, μαζικών απολύσεων και χαμηλών αμοιβών, είναι η τάση που κυριαρχεί αυτή τη στιγμή. Τα πολλά “αστέρια”, δεν φαίνεται να σηματοδοτούν ανάλογες εργατικές αμοιβές και ανάλογο εργασιακό περιβάλλον. Δεν γνωρίζουμε εάν το περιβάλλον και οι τιμές βελτιώνονται για τους τουρίστες και τους λεφτάδες επισκέπτες,  για τους δικούς μας όμως εργαζόμενους η φτώχεια και η τρομοκρατία  “πολλών αστέρων” είναι το μέλλον που τους επιφυλάσσει η αστική ευρώζωνική “ανάπτυξη”. Εργαζόμενοι, σωματεία, όλος ο εργαζόμενος κόσμος, ενωμένοι οφείλουμε να αντιταχθούμε και να αντισταθούμε σε αυτό το μαύρο καθεστώς, σε αυτό το σκοτεινό μέλλον και να παλέψουμε για εργατική κυριαρχία, για ένα καλύτερο μέλλον σε μια ανεξάρτητη – παραγωγική και αξιοπρεπή χώρα του ελληνικού λαού.