Μαζικός αθλητισμός: κίνημα και απαίτηση του λαού – Μεγάλη επιτυχία της εκδήλωσης του Αρχίλοχου

0
164

ΚΕΡΚΥΡΑ – Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση του αθλητικού πολιτιστικού συλλόγου «Αρχίλοχου» με θέμα «Μαζικός Λαϊκός Αθλητισμός και Δημόσια Υγεία» στο βιβλιοπωλείο ΠΛΟΥΣ.

Τη συζήτηση άνοιξε η συγγραφέας Ελένη Σαρακηνού η οποία αναφέρθηκε στη Κασσιώπη και στον αγώνα δρόμου που διοργανώνεται τον επόμενο μήνα στην Κέρκυρα και θα ενώσει τα τέσσερα κάστρα της Κέρκυρας.

Στη συνέχεια από τους καθηγητές φυσικής αγωγής Θ. Δόσης και Ε. Κορωνάκη δόθηκαν πλήθος στοιχείων για τα οφέλη του μαζικού αθλητισμού, για τη στάση της Πολιτείας και του Δήμου κέρκυρας απέναντι στο μαζικό αθλητισμό, για τα προγράμματα μαζικού αθλητισμού που υπάρχουν, το νομικό πλαίσιο κ.α. Δόθηκαν επίσης ιστορικά στοιχεία για το κίνημα του μαζικού αθλητισμού και στις διαφορές του από τον αγωνιστικό αθλητισμό

Η ειδικευόμενη ιατρός του Γεν. Νοσοκομείου Κέρκυρας Άννα Λιώρη αναφέρθηκε στα οφέλη του μαζικού αθλητισμού στη σωματική και ψυχική υγεία.

Ακολούθησε συζήτηση με τους παρεβισκομένους.

Η εκδήλωση έληξε με την προβολή σύντομου βίντεο για τον 1ος Δρόμο Κάστρων Κέρκυρας που θα διοργανωθεί το Μάρτη (σύνολο 63 χλμ και σκυτάλης) από τον Αρχίλοχο σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Αθλητικό Σύλλογο Κασσιώπης.