Με τα διδάγματα του ηρωικού αγώνα του Πολυτεχνείου στον αγώνα

0
150
Αφίσα από παλιότερη εκδήλωση του 2004
Αφίσα από παλιότερη εκδήλωση του 2004

Δείτε την προκήρυξη σε PDF μορφή από εδώ.

14/11/2013

Με τα διδάγματα του ηρωικού αγώνα του Πολυτεχνείου στον αγώνα για

ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Πριν από 40 χρόνια ένα πρωτοπόρο κομμάτι της ελληνικής νεολαίας αποφάσισε να μην συμμορφωθεί “με τας υποδείξεις” και να προχωρήσει σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου της Αθήνας. Η ενέργεια αυτή τη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε έγινε η αφορμή να ξεσηκωθεί σύσσωμος ο ελληνικός λαός ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των Συνταγματαρχών και να απελευθερωθεί η χώρα από τα δεσμά της Δικτατορίας μετά από 7 χρόνια κυριαρχίας της.

Η εξέγερση του Νοέμβρη ’73 αποτελεί πολύτιμο δίδαγμα για το τι μπορούν να πετύχουν ο λαός και η νεολαία, όταν πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Καταστάσεις που μοιάζουν ανίκητες ή “μονόδρομος” μπορούν να αλλάξουν μόλις  οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός βγουν στο προσκήνιο.

40 χρόνια μετά, η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις εντολές της Τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) έχουν διαμορφώσει ένα αντιδραστικό πλαίσιο μέτρων και νόμων που έχει συρρικνώσει τους μισθούς και τις συντάξεις και ταυτόχρονα έχει καταργήσει σχεδόν κάθε πτυχή του κοινωνικού κράτους.

Η ελληνική νεολαία παραμένει ιστορικά αδικαίωτη αφού τα αιτήματά της  για ΨΩΜΙ– ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ παραμένουν επίκαιρα σε μια χρονική συγκυρία όπου η κυβέρνηση ετοιμάζεται να απολύσει χιλιάδες διοικητικούς υπαλλήλους, να καταργήσει κάθε φοιτητική μέριμνα, έχει καταργήσει το Πανεπιστημιακό άσυλο που ήταν κατάκτηση του Νοέμβρη του ’73.

Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολος αλλά η λύση δε βρίσκεται πουθενά αλλού παρά μόνο τον ενωμένο συλλογικό ανυποχώρητο αγώνα. Όπως και η Χούντα δεν έπεσε από τις προσπάθειες κάποιων για “εκδημοκρατισμό” της αλλά μέσα από την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου έτσι και σήμερα η λύση βρίσκεται στη διαδήλωση, στην απεργία, στη μαζική και οργανωμένη αντίσταση.

Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!

Φοιτητών – Εκπαιδευτικών

eduporeia.wordpress.com

poreiaekp.wordpress.com