Ο Μπίντερμαν και οι εμπρηστές

0
215

Η θεατρικη ομάδα Τέχνη Πλους παρουσιάζει το έργο του Ελβετού Νομπελίστα Μαξ Φρις σε σκηνοθεσία της Ειρήνης Μελά στην Αθηναϊκή σκηνή Κάλβου-Καλαμπόκη (Αθ. Διάκου & Τζιραίων 13).

Πρόκειται για μια «τραγική κωμωδία» με επικαιρα νοήματα.

Λίγα λόγια για το έργο

Από τη στιγμή που ο πρώτος εμπρηστής θα πατήσει το πόδι του στο κατώφλι του κου Μπίντερμαν, ο σπιτονοικοκύρης νιώθει πως κάτι πρόκειται να συμβεί… Ανησυχία, υποψίες, φόβος, μια αλληλουχία συναισθημάτων που δεν μπορούν να αφήσουν κανέναν αμέτοχο. Ο κος Μπίντερμαν είναι ένας αστός με πλήρη συναίσθηση των πραττομένων του και ό,τι θα ακολουθήσει την πρώτη παραχώρησή του, είναι με τόση ακρίβεια προκαθορισμένο, ώστε θα έλεγες πως διευθύνεται από την αόρατη εκείνη δύναμη, που οι άνθρωποι συνηθίζουν να ονομάζουν Μοίρα.

Το έργο γράφτηκε από τον Μαξ Φρις το έτος 1953 και παρουσιάστηκε πρώτη φορά στο Schasupielhaus της Ζυρίχης στις 29 Μαρτίου 1958

 Σκηνικά/Κοστούμια: Η ομάδα

Μουσική επιμέλεια: Η ομάδα

Διανομή: Παναγιώτης Φάρμας (Θεόφιλος Μπίντερμαν), Χρήστος Χρηστίδης (Τζότζεφ Σμιτς),  Δημήτρης Στέφος (Βίλχεμ Μαρία Αϊζενρινγκ), Άντα Χρυσού (Μπαμπέτ Μπίντερμαν), Μαρία Μαθιουδάκη (Άννα/Χορός), Βασίλης Χρυσολωράς (θεωρητικός/Αστυνομικός/Χορός), Γιούλη Χρυσού (χορός), Γαρυφαλλιά Μαρούλη (χορός).

 ΠΡΕΜΙΕΡΑ 17 ΜΑΡΤΊΟΥ & ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΈΝΟ ΑΡΙΘΜΌ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ

ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ «ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΣΚΗΝΗ ΚΑΛΒΟΥ – ΚΑΛΑΜΠΟΚΗ»,

Αθ. Διάκου και Τζιραίων 13, μετρό Ακρόπολης. 

 

Περισσότερες πληροφορίες:

  • https://www.facebook.com/texnisPlous/