8 Χρόνια Μετά τη δολοφονία Γρηγορόπουλου

0
145

Οκτώ χρόνια συμπληρώνονται από την δολοφονία του 15χρονου, τότε, Αλέξη Γρηγορόπουλου από τον ειδικό φρουρό Δημήτρη Κορκονέα. Αμέσως μετά το συμβάν ξεσπάνε διαδηλώσεις σε πολλές πόλεις της Ελλάδας, οι οποίες είχαν και συγκρουσιακό με την αστυνομία χαρακτήρα, και κράτησαν για αρκετές εβδομάδες. Ήταν μια αυθόρμητη κίνηση, η οποία είχε τα χαρακτηριστικά της εξέγερσης, καθώς τα αιτήματα που βγήκαν προς τα έξω υπεράσπιζαν τα δικαιώματα του λαού στην εργασία, στην παιδεία, στην ζωή και εκφράστηκαν από όλες τις ηλικίες και τις κοινωνικές ομάδες, αν και στην αρχή κύριος εκφραστής της ήταν η νεολαία.

Την περίοδο που ξέσπασε η εξέγερση της νεολαίας είχε κάνει την εμφάνιση της η οικονομική κρίση. 8 χρόνια μετά συνεχίζουμε να βιώνουμε τις συνέπειες της παγκόσμιας καπιταλισιτκής κρίσης και της βαρβαρότητας που αυτή φέρνει.

Σε αυτή την αδυσώπητη βαρβαρότητα πρέπει να απαντήσουμε με συνεχής αγώνες που θα έχουν στόχο την ανατροπή των πολιτικών που μας έφεραν ως εδώ και με άλλοθι την κρίση επιβάλλουν αντιδραστικά μέτρα που μας φέρνουν ολοένα και πιο κοντά στην εξαθλίωση. Να υπερασπιστούμε το Άσυλο και όλες τις Δημοκρατικές Ελευθερίες ως τα βασικά μέσα του αγώνα μας.Για αυτούς τους λόγους παλεύουμε για:

  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους.
  • Ενιαία Πτυχία για όλους – Το πτυχίο μόνη προϋπόθεση για δουλειά.
  • Κάτω τα χέρια από το Άσυλο.
  • Ανατροπή των πολιτικών Συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.