Πορεία Αριστερή: Εκλογική Διακήρυξη για τις φοιτητικές εκλογές 2016

0
200

ΠορείαΑριστερή

Εκλογική Διακήρυξη

 Γιατί συμμετέχουμε στις εκλογές:

 Σήμερα

 Που η ανεργία στους νέους φτάνει στο 60% ενώ αυτοί που απασχολούνται παίρνουν μισθούς πείνας και τα εργασιακά δικαιώματα εξαφανίζονται. Που καταργούνται δικαιώματα αιώνων που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνες. Που καταργήθηκε το Πανεπιστημιακό Άσυλο και ποινικοποιούνται οι αγώνες. Σήμερα που καταργείται και η τελευταία έννοια κοινωνικού κράτους

Το Εγχείρημα

Η Πορεία Αριστερή. Ένα φοιτητικό σχήμα αριστερό, ανεξάρτητο από κομματικούς σχεδιασμούς, που έχει στόχο την ουσιαστική λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων μέσω της ενδυνάμωσης των Γενικών Συνελεύσεων. Που αγωνίζεται να συνενώσει τους φοιτητές σε κοινή κατεύθυνση και δράση. Ένα σχήμα που λειτουργεί δημοκρατικά και χωρίς αποφάσεις έτοιμες από τα πριν. Που το απασχολεί πέρα από τις σπουδές, η καλλιτεχνική έκφραση, το περιβάλλον και ο πολιτισμός.

Συνδικαλισμός- Εκλογές

Στόχος μας είναι η ουσιαστική λειτουργία των φοιτητικών συλλόγων ως βασικό φορέα διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας μέσω της ενδυνάμωσης των Γενικών Συνελεύσεων. Δεν βλέπουμε τις εκλογές ως μια διαδικασία που «αλλάζει τα πράγματα», αλλά ως ένα μέσο να εκφράσουμε τις απόψεις μας και να πιέσουμε για σύγκληση Γ.Σ. («ΟΛΗ Η ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΙΣ ΓΕΝΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ»). Δεν προσβλέπουμε στην ψήφο των συμφοιτητών μας επειδή είμαστε «καλά παιδιά», αλλά επειδή θέλουμε να εκφραστεί μία μαζική αποδοχή των απόψεών μας. Η συμμετοχή μας στα όργανα του συλλόγου δεν εντάσσεται σε διαχειριστικές λογικές, αλλά έχουμε ως στόχο την ενημέρωση των συμφοιτητών μας και την ενδυνάμωση των μαζικών διαδικασιών

Στηρίζουμε τον αποκλειστικά Δημόσιο και Δωρεάν χαρακτήρα της Παιδείας και αγωνιζόμαστε ενάντια στην ιδιωτικοποίησή και την υπό-χρηματοδότησή της.. Διεκδικούμε την παιδεία που θα μας κάνει αφενός ολοκληρωμένους επιστήμονες και αφετέρου ολοκληρωμένους πολίτες. Που σε αυτή θα έχουν πρόσβαση όλοι, ανεξαρτήτως οικονομικών – κοινωνικών χαρακτηριστικών.

Στηρίζουμε τους κοινωνικούς αγώνες σε κάθε επίπεδο γιατί το φοιτητικό κίνημα αποτελεί τμήμα της κοινωνίας.

Παλεύουμε ώστε το πτυχίο να είναι η μόνη προϋπόθεση για δουλειά.

Παλεύουμε για ενιαίο σύλλογο φοιτητών του Μαθηματικού. Ήμασταν οι πρώτοι οι οποίοι αναδείξαμε τη διάσπαση των επαγγελματικών δικαιωμάτων από τη δημιουργία δυο διαφορετικών τμημάτων χωρίς κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα, χωρίς σχέδιο και με μόνο στόχο το εύκολο χρήμα.

Δεν υπάρχει ατομική διέξοδος από την κρίση – Η συμμετοχή σου έχει αξία

Οι φοιτητικές παρατάξεις που κυριαρχούν σε αυτό έχουν μεγάλη ευθύνη για την εικόνα αποσύνθεσης των Συλλόγων, για την απομαζικοποιήση των διαδικασιών τους, για τις κινητοποιήσεις – παρωδία και για την αδυναμία δημιουργίας πλατιού προοδευτικού μετώπου αντίστασης των φοιτητών. Σαν Πορεία Αριστερή στηρίξαμε (και θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε) τις εκάστοτε κινητοποιήσεις που προωθούν τα αιτήματά μας.

Όλοι αυτοί που σου έλεγαν να μην ασχολείσαι και ότι θα σε βολέψουν κάπου, σε θέλουν άνεργο χωρίς δικαιώματα, σε θέλουν με πτυχίο χωρίς κανένα αντίκρισμα στην αγορά εργασίας. Όλοι αυτοί που έλεγαν ότι με τους αγώνες δε βγαίνει τίποτα μας έφεραν στην κατάσταση που βρισκόμαστε. Η εμπειρία έδειξε ότι δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις. Όλα έχουν κατακτηθεί με αγώνες.

Καλούμε όλους τους φοιτητές που είναι πρόθυμοι να αγωνιστούν για την ζωή τους, για τα δικαιώματα τους, για το μέλλον  τους να συμμετέχουν στη δημιουργία σχηματισμού που θα συμμετέχει στις εκλογές την Τετάρτη 18 Μαΐου .

Δεν παρακολουθούμε απαθείς τις εξελίξεις.

Αντιστεκόμαστε, Διεκδικούμε,  Αγωνιζόμαστε και Νικάμε!

Μάης 2016