Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας να πάρει πολιτική θέση!

0
120

Η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας, θορυβημένη από την επιστολή του συναδέλφου και μέλους της Πορείας Αριστερής Μήτσου Βάρσου, έσπευσε να προστατεύσει την κα. Ζωγραφάκη εκδίδοντας «διευκρινήσεις». Προς αποκατάσταση της αλήθειας δημοσιεύουμε το σχόλιό του:

Οι «διευκρινήσεις» που έσπευσε να δώσει η πλειοψηφία του ΔΣ της ΕΛΜΕ Λευκάδας σχετικά με την επιστολή μου στην κα. Ζωγραφάκη είχαν δύο προφανείς στόχους: Ο πρώτος ήταν να μου θυμίσουν ότι είμαι το μέλος του ΔΣ που εξελέγη με τη μικρότερη παράταξη, με τους λιγότερους σταυρούς, στην ΕΛΜΕ του μικρότερου νομού της Ελλάδας. Αντίθετα η κα. Ζωγραφάκη είναι πρόεδρος της ΟΛΜΕ, που συσπειρώνει δεκάδες χιλιάδες εκπαιδευτικούς και παράλληλα μέλος της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, του μεγαλύτερου από τα κυβερνώντα κόμματα. Δεν ήταν όμως ανάγκη, κατανοούσα εξ αρχής πολύ καλά τα μεγέθη αυτά. Όμως το δίκιο και το άδικο, το σωστό και το λάθος δεν μετριούνται μόνο με αυτά τα κριτήρια.

Ο δεύτερος και βασικότερος στόχος ήταν για να πέσει η κα. Ζωγραφάκη στα μαλακά, μετά τα όσα είπε στις 28 Γενάρη, τα οποία καταγγέλλω στην επιστολή μου. Ο καλός ο φίλος στην ανάγκη φαίνεται και οι εκπρόσωποι που εκλέχτηκαν με τα ψηφοδέλτια της «Πρωτοβουλίας Συνδικαλιστικής Έκφρασης» και της «Ενωτικής Συνεργασίας» το απέδειξαν με το παραπάνω. Και αφού δεν είχαν να πουν τίποτε για το πολιτικό σκέλος της επιστολής μου, θεώρησαν σκόπιμο να προσπαθήσουν με διαβάλλουν προσωπικά. Επιτεύχθηκε όμως έστω αυτός ο στόχος; Ας δούμε πώς σχολιάστηκε η ανακοίνωση της ΕΛΜΕ από την ιστοσελίδα «Λευκαδίτικα Νέα», όπου ο οξυδερκής δημοσιογράφος δεν έμεινε στην απλή αναπαραγωγή της ανακοίνωσης:

Μια παρατήρηση μόνο, επειδή είμαστε αποδέκτες της επιστολής του κ. Βάρσου, και χωρίς να μπαίνουμε στην ουσία του θέματος: Ο κ. Βάρσος ουδέποτε χρησιμοποίησε το λογότυπο της ΕΛΜΕ, όπως του καταλογίζεται στο σημείο 4. της ανακοίνωσης της ΕΛΜΕ. Αυτό που χρησιμοποίησε μόνο, και είναι αναφαίρετο δικαίωμά του να το κάνει, είναι η ιδιότητά του ως «Γεν. Γραμματέας ΕΛΜΕ Λευκάδας».

Δυστυχώς το μόνο που πετυχαίνουν οι εκπρόσωποι των δύο παραπάνω παρατάξεων είναι να πλήξουν το κύρος της ΕΛΜΕ, για το οποίο υποτίθεται ότι κόπτονταν όταν εξέδωσαν αυτήν την ανακοίνωση. Και ο κύριος λόγος είναι όχι τα όσα ψευδώς αναφέρονται στην ανακοίνωση αλλά το ότι δεν παίρνουν μία επί της ουσίας πολιτική θέση για τα όσα αναφέρω στην επιστολή μου, υποβαθμίζοντας έτσι την πολιτική αντιπαράθεση σε προσωπική-γραφειοκρατική κόντρα.

Μήτσος Βάρσος