Η ΕΝΑΚ ΓΙΑ ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ – ΧΩΡΙΣ ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑ – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΛΥΣΗ – ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΔΙΕΞΟΔΟ

0
169

Χαιρετίζουμε τους λαικούς αγώνες, τα εργατικά και αγροτικά τμήματα, τους επιστήμονες και μικροεπαγγελματίες που μάχονται. Χαιρετίζουμε τα εργατικά και αγροτικά στελέχη της βάσης, που συμμετέχουν δυναμικά, ενωτικά, ριζοσπαστικά, στους αγώνες που κλιμακώνονται ενάντια (και) στην πλήρη κατεδάφιση της λαικής κοινωνικής ασφάλισης.

Οι πολιτικές που ασκούνται εδώ και μεγάλο διάστημα, των αντιλαικών – αντιδραστικών κυβερνήσεων (Σημίτη – Καραμανλή κλπ μέχρι σήμερα στον Τσίπρα) στο πλαίσιο της ραγδαίας ενίσχυσης του καθεστώτος εθνικής εξάρτησης και εργατικής λαικής εξαθλίωσης, πολιτικές που μεθοδεύουν η ντόπια ξεπουλημένη αστική τάξη, το εγχώριο μπλοκ εξουσίας και τα ιμπεριαλιστικά κέντρα (ευρωζώνη – ΕΕ – ΗΠΑ) ΥΠΟΜΟΜΕΥΣΑΝ ΚΑΙ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ – ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ. Τώρα, όλοι αυτοί μεθοδεύουν μια “ασφαλιστική μεταρρύθμιση” στα μέτρα τους και με βάση τους σχεδιασμούς τους και τα συμφέροντα τους.

Δίκαιη – λαική – εργατική – αγροτική – κοινωνική και ορθολογική λύση στο ασφαλιστικό ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΛΑΙΚΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ. Δίκαιη και βιώσιμη λύση στο ασφαλιστικό δεν υπάρχει μέσα στο καθεστώς της μαζικής ανεργίας, της εργατικής εκμετάλλευσης, στο καθεστώς της βάρβαρης επιθετικής ταξικής εξουσίας της “ιδιωτικής πρωτοβουλίας” δηλαδή κάτω απο την βάρβαρη αντικοινωνική εξουσία της πλουτοκρατίας που χαντάκωσε την χώρα και συνεχίζει ακάθεκτη.

Η ΕΝΑΚ επισημαίνει και στελνει μήνυμα αγώνα – ΔΙΚΑΙΗ – ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ – ΒΙΩΣΙΜΗ ΚΑΙ ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ ΛΥΣΗ στο ασφαλιστικό ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑΣ – ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ – ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΜΙΑΣ ΝΕΑΣ ΛΑΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ.