Τοποθέτηση του εκπροσώπου της Πορείας Αριστερής στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

0
186

Ο εκπρόσωπος της Πορείας Αριστερής στη Γενική Συνέλευση (27/1/2016) της ΕΛΜΕ Κέρκυρας είπε σε γενικές γραμμές τα εξής:

Από τη συζήτηση φάνηκε ότι κάθε πρόταση για «ασφαλιστικό υπέρ των εργαζομένων» είναι αδιέξοδη αφού στο καπιταλιστικό σύστημα πάντα η αναδιανομή του πλούτου γίνονταν υπέρ του κεφαλίου και σε βάρος της εργαιτκής τάξης.

Επίσης, σε λάθος βάση είναι η λογική ότι στον καπιταλισμό δεν γίνονται κατακτήσεις.

Αυτό που έχουμε έλλειμα σήμερα δεν είναι η «σοβαρή αντιπρόταση» αλλά η έλλειψη οργάνωσης της εργατικής τάξης και του λαϊκού κινήματος. Η εργατική τάξη είναι αυτή που μπορεί να γίνει καταλύτης εξελίξεων.

Τα αίτια της υποχώρησης του εργατικού κινήματος δεν είναι δυνατόν να συζητηθούν επί τροχάδην και επιφανειακά. Να πούμε μόνο ότι με τον ίδιο τρόπο που κάποιοι όλο το προηγούμενο διάστημα έτρεφαν αυταπάτες ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα λύσει όλα τα προβλήματα, κάποιοι άλλοι σοτ παρελθόν έτρεφαν αυταπάτες για τον Γκορμπατσώφ.

Αυτό που χρειάζεται σε πρώτη φάση είναι η οργάνωση του κλάδου, η μαζικοποίηση του σωματείου.

Να πούμε όχι στις διασπαστικές πορείες και συγκεντρώσεις. ΜΙΑ συγκέντρωση, ΜΙΑ πορεία. Να προχωρήσει άμεσα η ΕΛΜΕ σε συννεόηση με το σωματείο των ΟΤΑ και να γίνει κοινό κάλεσμα. Να μην γίνει ουρά το σωματείο του ΠΑΜΕ, ούτε να πορυτει μόνο του για ακόμη μια φορά.

  • Η συνέλευση δεν είχε απαρτία (συμμετείχαν λιγότερα από 20 άτομα). Ο πρόεδρος δήλωσε ότι στη συνέλευση των προέδρων υα υπερψηφίσει την προταση των Παρεμβάσεων και την πρόταση του ΠΑΜΕ.