Άξονες της παρέμβασης της εκπροσώπου της Πορείας Αριστερής στην εκδήλωση-συζήτηση της ΕΡΓΑΚ για το ασφαλιστικό (23/1/2015)

0
138

Η Εργατοϋπαλληλική Αγωνιστική Κίνηση (ΕΡΓΑΚ) διοργάνωσε στην Κέρκυρα εκδήλωση – συζήτηση σχετικά με το ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ, το Σάββατο 23 Γενάρη  στα γραφεία της (Αγίας Βαρβάρας – στην Πίνια). Την κεντρική εισήγηση έκανε το μέλος της ΣΕ της ΕΡΓΑΚ και πρόεδρος της ΕΤΕ / ΔΕΗ Κέρκυρας Νίκος Μάνδυλας. Στην εκδήλωση έκανε παρέμβαση εκπρόσωπος της Πορείας Αριστερής. Ακολοθούν τα βασικά σημεία της παρέμβασης.

  1. Για να φανούν οι στόχοι και πόσο μακριά θα πάει η ιστορία με το Ασφαλιστικό χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Αθανασίου στην ΕΡΤ.
  2. Το Ασφαλιστικό σύστημα ποτέ δεν ήταν αναδιανεμιτικό υπέρ της εργατικής τάξης.
  3. Η περίφημη τριμερής χρηματοδότηση των Ασφαλιστικών Ταμείων ήταν και είναι μια διαχρονική απάτη.
  4. Η σημερινή κακή κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα ασφαλιστικά ταμεία οξύνθηκε από τις πολιτικές που εφαρμόστηκαν κυρίως τις τελευταίες δύο δεκαετίες (ομόλογα, PSI, κλπ). Σε αυτό το σύστημα ευθύνη έχουν όλα τα κόμματα και οι κυρίαρχες συνδικαλιστικές παρατάξεις και ηγεσίες.
  5. Το κράτος αβαντάρει το κεφάλαιο (τεράστιες φοροαπαλλαγές, φοροελαφρύνσεις, διαγραφές χρεών του μεγάλου κεφαλαίου, μεγάλη ευκολία με την οποία εταιρίες δηλώνουν πτώχευση, προτεραιότητα εξυπηρέτησης χρεών προς τράπεζες παρά προς ταμεία, κλπ.)
  6. Το ίδιο το κράτος αποφεύγει να συνεισφέρει στα Ασφαλιστικά ταμεία (ανασφάλιστη εργασία εντός του Δημοσίου, μπλοκάκια, ΕΣΠΑ χωρίς πρόβλεψη για ασφάλιση, κλπ)
  7. Έχει διαλυθεί το κοινωνικό κράτος Με επιλογές του ελληνικού αστικού κράτους κάτω από τις πιέσεις των ιμπεριαλιστών. Οι αλλαγές στο ασφαλιστικό επιβάλλονται από τα ιμπεριαλιστικά κέντρα για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους. Δεν είναι τίποτε άλλο από το αποτέλεσμα των συνεχώς εντεινόμενων ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων με πρόσχημα την «διευθέτηση του ελληνικού χρέους».
  8. Μοναδική διέξοδος είναι ο ενωτικός, μαζικός και ανυποχώρητος αγώνας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Υπεράσπιση της κοινωνικής ασφάλισης. Μη αναγνώριση του ελληνικού χρέους. Απεργία διαρκείας.