Δήλωση μετά τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας

0
147
Την Τετάρτη 9/12, πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας για το Δ.Σ. και για το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ.

Σε τούτες τις εκλογές η Πορεία Αριστερή Εκπαιδευτικών δεν συμμετείχε ωστόσο έκανε δημόσια παρέμβαση και εκλογική τοποθέτηση ενάντια στις δυνάμεις του συμβιβασμού, του ρεφορμισμού κάθε μορφής και του εργοδοτικού συνδικαλισμού. Είναι χαρακτηριστικό ότι βασικό πεδίο αιχμής των παρατάξεων που διαγκωνίζονται για την πρωτιά στο σωματείο είναι η «δράση» που αναπτύσσουν στο κρατικό όργανο του ΠΥΣΔΕ και η οποία ήταν και το βασικό θέμα συζήτησης στην προσπάθεια γενικής συνέλευσης του κλάδου πριν από ένα μήνα.

Οι εκλογές ανέδειξαν το σημαντικό πρόβλημα της απομαζικοποίησης του σωματείου. Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση πραγματοποιήθηκε με αρκετές ώρες καθυστέρηση και με ελάχιστο κόσμο (λιγότεροι από 30 στο μέγιστό του) ενώ στις εκλογές συμμετείχαν 150 άτομα λιγότερα σε σχέση με την προηγούμενη φορά.
Ειδικά για τις εκλογές στο ΝΤ της ΑΔΕΔΥ στο οποίες πριν από 2 χρόνια η Πορεία Αριστερή είχε εκλέξει 2 εκλέκτορες, φέτος συμμετείχαν 28% λιγότεροι εκπαιδευτικοί από τις προηγούμενες εκλογές. Σημειώνουμε ότι μέσα στα δυο χρόνια από το 2013 μέχρι σήμερα το ΝΤ της ΑΔΕΔΥ δεν συγκροτήθηκε ποτέ σε σώμα οπότε δε δόθηκε και ποτέ η δυνατότητα στους εκλεγμένους αντιπροσώπους της Πορείας Αριστερής να παρέμβουν. Λόγω της απομαζικοποίησης το σωματείο εκλέγει 10 λιγότερους εκλέκτορες στο Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.  Την ίδια ώρα η ενωμένη παράταξη ΕΝΟΤΗΤΑΣ (διάσπαση του ΠΑΜΕ)-ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ αν και αναδείχτηκε πρώτη δύναμη εξέλεξε 3 λιγότερους, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ εξέλεξε 3 λιγότερους και η ΔΑΚΕ 2 λιγότερους. Σταθερότητα εμφανίζει η παράταξη του ΠΑΜΕ.
Παρά την απουσία εκλεκτόρων η Πορεία Αριστερή Εκπαιδευτικών θα είναι παρούσα στις διεργασίες ανασυγκρότησης του οργάνου μαζί με άλλες ταξικές δυνάμεις ώστε να αλλάξουν οι συσχετισμοί στα σωματεία προς όφελος του εργαζόμενου λαού.

ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ