Δήλωση σε σχέση με τις εκλογές στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας

0
204

Την Τετάρτη 9/12/2015 θα πραγματοποιηθεί η εκλογοαπολογιστική συνέλευση της ΕΛΜΕ Κέρκρας στις 10:00 πμ και στο 1ο – 5ο Γυμνάσιο. Θα ακολουθήσει ψηφοφορία για ανάδειξη ΔΣ και αντιπροσώπων στο Ν. Τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Η Πορεία Αριστερή Εκπαιδευτικών δεν μπόρσε να συγκροτήσει ψηφοδέλτιο και καλεί σε ΑΚΥΡΟ-ΑΠΟΧΗ από τις εκλογές ώστε να μην δοθεί ΚΑΜΙΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΙΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟΥ και του ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΥ ΟΠΟΙΑ ΜΟΡΦΗ ΚΙ ΑΝ ΠΑΙΡΝΕΙ. Παλεύουμε για σωματείο ΕΝΑΝΤΙΑ στον κυβερνητισμό και τις συντεχνείες.

Η εκτίμησή μας ότι κάποια άτομα και κάποιες αντιλήψεις εμφανίζονται μια “διασπασμένα” και μια “ενωμένα” ώστε τελικά να εγκλωβίζουν τη μεγάλη μαζα του σωματείου σε ρεφορμιστική κατεύθυνση επιβεβαιώνεται και φέτος.

Ιδιαίτερα σε σχέση με τις εκλογές για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας: Η Πορεία Αριστερή εξέλεξε στις τελευταίες εκλογές ΔΥΟ ΑΤΟΜΑ στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ ωστόσο αυτό το όργανο ΔΕΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕ ΠΟΤΕ.

Μαζί με άλλες δυνάμεις θα συμβάλλουμε στο επόμενο στην ανασυγκρότηση του οργάνου. Είμαστε πλέον πιο ώριμοι σε αυτή την κατεύθυνση.

Η μη συμμετοχή μας στις εκλογές είναι σίγουρα αρνητικό γεγονός και θα στερήσει εκπροσώπους του ταξικού κινηματος και από εκεί.

Ωστόσο, οι μεγάλες μάχες δίνονται στις συνελεύσεις, τα σχολεία και στους δρόμους. Παραμένουμε πιστοί στη γραμμή του μη-συμβιβασμού και της μη-ενσωμάτωσης στο ρεφορμιστικό συνδικαλισμό και ενάντια στο μηχανισμό που έχει στήσει για να τρομοκρατεί και να αποθαρρύνει. Οι ταξικές δυνάμεις ούτε συμβιβάζονται ούτε προσκηνούν. Ο δρόμος για την ανασυγκρότηση του συνδικαλιστικού κινήματος δεν είναι εύκολος αλλά είναι ΑΝΑΓΚΑΙΟΣ. Θα επανέλθουμε.