Βασικοί άξονες της τοποθέτησης του εκπροσώπου της Πορείας Αριστερής Εκπαιδευτικών στη Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Κέρκυρας (21/10/2015)

0
157

Η σχολική περίοδος έχει ξεκινησει με χιλιάδες κενά και την ίδια ώρα χιλιάδες εκαπιδευτικοί στα ΣΔΕ και σε άλλες δομές παραμένουν απλήρωτοι από πέρυσι.

Η Γ.Σ. του σωματείου μας πραματοποιείται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έχει ψηφίσει νέο μνημόνιο και ετοιμάζεται να καταθέση στη Βουλή αντιλαϊκούς εφαρμοστικούς νόμους που θα μειώνουν τις συντάξεις, θα ξεπουλάνε τη δημόσια περιουσία κ.α.

Σε αυτό το πλαίσιο η Πορεία Αριστερή στηρίζει την απεργία που εχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ στις 12 Νοέμβρη. Χρειάζεται όλοι να συμμετέχουμε μαζικά. Να θυμήσουμε ότι για να έχει επιτυχία μια απεργία δεν είναι μόνο το μέρος όπου οι συνάδελφοι δεν δουλεύουν εκείνη τη μέρα αλλά και η συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του σωματείου. Με αυτό το πρίσμα διασπαστικές συγκεντρώσεις που αποδυναμώνουν τη συγκέντρωση που καλεί το σωματείο αποδυναμώνουν την επιτυχία της απεργίας και είναι στη βάση τους απεργοσπαστικές.

Σε αυτά τα πλαίσια, αυτό που προέχει είναι η οργάνωση του κλάδου. Έχουμε χιλιάδες εργαζομένους-καθηγητές που εργάζονται ωρομίσθιοι σε προγράμματα τύπου ΕΣΠΑ, έχουμε καθηγητές με ΠΕ σε ΣΕΚ, ΣΔΕ, ΚΔΒΜ, ΙΕΚ, κλπ. είναι συνάδελφοι που τους θέλουμε δίπλα μας. Η ΕΛΜΕ μας έκανε ένα πολύ σημαντικό βήμα με τη συμμετοχή των εργαζομένων στα ΣΔΕ στις διαδικασίες της. Το σωματείο πρέπει να πλησιάσει αυτό τον κόσμο ακόμα περισσότερο. Οι εκπαιδευτικοί αυτών των δομών να ενταχθούν πλήρως με αλλαγή, αν χρειάζεται, ακόμα του του καταστατικού. Το καταστατικό της ΕΛΜΕ Λευκάδας είναι ένα καλό παράδειγμα για το πως μπορεί να γίνει αυτό.

Επιπλέον, προτείνουμε, η ΕΛΜΕ Κέρκυρας να πάρει πρωτοβουλίες να καλέσει τα πρωτοβάθμια σωματεία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα σε συντονισμό δράσης ενόψει της απεργίας για να πάρει ο αγώνας μας πανεργατικά χαρακτηριστικά.