ΕΝΑΚ – ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ: ΜΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΧΡΟΝΟ

0
179

  Πρωτομαγιά, ημέρα σύμβολο του εργατικού αγώνα, της αντίστασης, της ταξικής πάλης για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, απευθύνουμε θερμό χαιρετισμό στους εργαζόμενους, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, στους επιστήμονες και στους νέους, σε όλο τον εξαθλιωμένο λαό μας και τη νεολαία. Τον ίδιο χαιρετισμό στέλνουμε παντού, σε όλες τις χώρες που οι εργαζόμενοι, οι εξαθλιωμένοι του καπιταλιστικού συστήματος και της ιμπεριαλιστικής λαίλαπας αγωνίζονται για κοινωνική δικαιοσύνη, για δουλειά, για ψωμί και επιβίωση, για πρόοδο, ειρήνη, εργατική κυριαρχία – εξουσία, για εθνική ανεξαρτησία. Σήμερα, όλοι πια καταλαβαίνουν πως ούτε “η ιστορία τελείωσε” – ούτε η ταξική πάλη σταμάτησε να διαδραματίζει τον κινητήριο ρόλο της. Το αντίθετο, μάλιστα, συμβαίνει και η κοινωνική εξέλιξη επιφυλάσσει πολλές δυσάρεστες “εκπλήξεις” στο επιθετικό, αντιδραστικό και εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα.

  Ανήμερα Πρωτομαγιάς του 2015, ΕΝΑΚ και Πορεία Αριστερή απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα άμεσης συσπείρωσης και αγώνα στα παρακάτω μέτωπα:1) Για τη ζωή και την επιβίωση του εργαζόμενου και του άνεργου λαού και της ελληνικής νεολαίας, που οι κυρίαρχες πολιτικές την έχουν κυριολεκτικά καταδικάσει. Προϋπόθεση, όπως η συλλογική εμπειρία αναδεικνύει και το συμφέρον του αγώνα επιτάσσει, είναι: Ανεξάρτητο διεκδικητικό εργατικό κίνημα – Συνδικάτα εργατικής ενότητας – Σύλλογοι δημιουργικής έκφρασης και δράσης – Αυτοτελές κίνημα της βάσης με ξεκάθαρους στόχους και περιεχόμενο, με δημοκρατικές συλλογικές διαδικασίες. Απέναντι μας, σαν εμπόδιο στον αγώνα, βρίσκεται ο εργατοπατερισμός των “ηγεσιών” και της συναλλαγής, βρίσκονται οι πολιτικές του συμβιβασμού, της διάσπασης, της χειραγώγησης. Κίνημα μαζικό, μαχητικό, ανεξάρτητο, ανυποχώρητο, αυτό χρειαζόμαστε, γιατί τίποτα δεν θα χαριστεί, όλα θα τα κερδίσουμε.2) Για την Εθνική Ανεξαρτησία και την κοινωνική πρόοδο της χώρας. Και σήμερα, η κυβερνητική πολιτική του “εθνικού μετώπου” ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ αρνείται την επιβεβλημένη ρήξη και αναπαράγει με την πολιτική και τις επιλογές της την “υπεύθυνη και ευρωπαϊκή” εθνική εξάρτηση απο τα ιμπεριαλιστικά κέντρα (ΕΕ/ΗΠΑ/ΕΚΤ/ΔΝΤ/ΝΑΤΟ). Μαζί με την εθνική εξάρτηση, μαζί με την ΕΕ και την ευρωζώνη, μαζί με το λεγόμενο “χρέος” (που δεν είναι του εργαζόμενου λαού και δεν θα το διαγράψουν – ενώ τις λίστες και τα αίσχη της ολιγαρχίας θα τα παραγράψουν) θα αναπαράγεται η εργατική κοινωνική εξαθλίωση, η καθυστέρηση και η λαϊκή φτώχεια. Ο λαός θα χάνει και στην καλύτερη περίπτωση θα παίρνει ψίχουλα “ανθρωπιστικής βοήθειας” και θα κερδίζουν οι ξένες πολυεθνικές και η ντόπια ξεπουλημένη αστική τάξη. Απέναντι στην “αγία οικογένεια” του ευρώ – εμείς σηκώνουμε ψηλά τη σημαία της εθνικής ανεξαρτησίας και μιας νέας κοινωνικής προοπτικής.3) Ενάντια στον ναζιφασισμό, στον δηλητηριώδη ρόλο του, στις εγκληματικές συμμορίες και δράσεις του, ενάντια στην φασιστικοποίηση και τον αυταρχισμό
.
 ΕΝ.Α.Κ – Πορεία Αριστερή, απευθύνουμε κάλεσμα συστράτευσης και καθημερινού αγώνα στον εργαζόμενο κόσμο και την νεολαία. Μαζί στα αγωνιστικά μέτωπα, με το μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς να ηχεί δυνατά κάθε ημέρα, ολόκληρο το χρόνο.