Πόσοι θέλουν την έξοδο από το ΕΥΡΩ;

0
135

Όποιος κυκλοφορεί και συζητά με εργαζόμενους, ανέργους, μικροεπιχειρηματίες, αγρότες κλπ δεν μπορεί να μην έχει αντιληφθεί μία συσσωρεύμενη δυσαρέσκεια για την κυβέρνηση, την ΕΕ και πιο συγκεκριμένα για το ΕΥΡΩ. Όλες οι συζητήσεις αρχίζουν και τελειώνουν με το «από τότε που μπήκε το ΕΥΡΩ όλα ακρίβυναν και ξέφυγε το πράγμα». Ένα συμπέρασμα που αποτυπώνεται ξεκάθαρα σε όλους τους οικονομικούς δείκτες της χώρας από την είσοδο της χώρας στην Ευρωζώνη. Σε κάποιες άλλες συζητήσεις, που μπορεί να πάνε ένα βήμα παρακάτω, γίνεται ακόμα πιο σαφές ότι όλη αυτή η διαδικασία είχε ξεκινήσει πολύ πριν το ΕΥΡΩ (με συγκεκριμένα παραδείγματα λουκέτων εργοστασίων, με αλλαγή της αγροτικής πολιτικής και περιορισμό της αγροτικής παραγωγής σε συγκεκριμένα προϊόντα, κλπ.), η οποία όμως από το 2000 και μετά επιταχύνθηκε λόγω της νομισματικής ένωσης.

Μία νέα δημοσκόπηση της MARC για γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, αν και θέτει εκβιαστικά το ζήτημα του νομίσματος, δίνει πολύ ενδιαφέροντα συμπεράσματα.

slide12

 

Με μια διαφορετική ανάγνωση της δημοσκόπησης προκύπτει:

Πρώτον, ένα ξεκάθαρο ποσοστό κοντά στο 30% (πολύ συμπαγές) που δεν θέλει το ΕΥΡΩ. Όχι αύριο, αλλά τώρα!

Δεύτερον, το υπόλοιπο 66% δεν είναι de facto κατά της δραχμής. Απλά το συνδέει με το χρέος.

Μ’ αυτά και μ’ αυτά το να υποθέσουμε ότι 1 στους 2 σκέφτονται ως – άμεση ή σε βάθος χρόνου – λύση την έξοδο από το Ευρώ, το λες και ρεαλιστικό! Παράλληλα, αν θεωρήσουμε ότι εξαιτίας της εκστρατείας τρόμου που έχουν εξαπολύσει κυβέρνηση, μεγαλοεπιχειρηματίες, εφοπλιστές, κόμματα, κλπ οι περισσότεροι στη χώρα συνδέουν το θέμα του ΕΥΡΩ με την έξοδο από την ΕΕ τότε τα ευρήματα αποκτούν ακόμα μεγαλύτερη αξία, γιατί δείχνουν ένα ξεκάθαρο αντι-ΕΕ ρεύμα! Όχι, κατά της φιλίας των λαών της Ευρώπης, αλλά κατά αυτού του εκτρώματος που λυμαίνεται τον τόπο μας και εξυπηρετεί συγκεκριμένα επιχειρηματικά και ιμπεριαλιστικά συμφέροντα χρησιμοποιώντας ακόμα και ναζιστές για να πετύχει τους στόχους του.

Εργαζόμενε, άνεργε, αγρότη, φοιτητή, δεν είσαι μόνος σου, όσο και αν προσπαθούν να σε πείσουν για το αντίθετο!

ΔΠ