Εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας και μια τοποθέτηση

0
192

Την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκαν εκλογές για την ανάδειξη Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας μετά από μια επεισοδιακή διαδικασία. Η Πορεία Αριστερή συμμετείχε για δεύτερη φορά στις εκλογές για ανάδειξη Δ.Σ. στην ΕΛΜΕ Κέρκυρας.

Η εκλογοαπολογιστική συνέλευση η οποία προηγήθηκε ξεκίνησε με 3 ωρες καθυστέρηση, είχε ελάχιστα άτομα (20-30) και κινήθηκε σε χαμηλούς τόνους. Κυρίως συζητήθηκε το ζήτημα της μη συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη διαδικασία των γενικών συνελεύσεων και γενικά στη ζωή του σωματείου.

Κύρια σημεία της παρέμβασης του εκπροσώπου της Πορείας Αριστερής ήταν τα εξής:

«Για να λυθεί το πρόβλημα ττης συμμετοχής του κόσμου αλλά και για να μαζικοποιηθεί το σωματείο υπάρχουν 3 άξονες:

το ζήτημα της συμετοχής των δεκάδων ωρομισθίων εκπαιδευτικών οι οποίοι εργάζονται σε εκπαιδευτικές δομές με ποικίλες σχέσεις εργασίες και στην ουσία είναι αποκλεισμένοι από το σωματείο ή δεν εκφράζονται μέσα από αυτό.
το ζήτημα της δημοκρατίας στις γενικές συνελεύσεις. Το μοντέλο λειτουργίαας της γενικής συνέλευσης όπου δεν υπάρχει σύνθεση απόψεων στο επίπεδο δράσης, όπου έχουμε φαινόμενα η γνώμη των εκπαιδευτικών και οι αποφάσεις που παίρνουν τελικά να ακυρώνονται στην πράξη αποτελεί σημαντικό λόγο για να αποθαρρυνθουν οι εκπαιδευτικοί που ήρθαν κάποια στιγμή στη γενική συνέλευση και να μην ξαναπατήσουν.
το ζήτημα του ιδεολογικού προσανατολισμού. Χωρίς να επεκταθούμε σε λεπτομέρειες σε σχέση με την κυρίαρχη ιδεολογία ή στο πως βλέπουμε εμείς το ζήτημα της ανασύνταξης του εργατικού κινήματος απλά να αναφέρουμε ότι πίσω από κάθε αντιλαϊκή απόφαση κρύβεται μια απόφαση της ΕΕ και των ιμπεριαλιστικών κέντρων. Ζούμε σε ένα καιταλιστικό σύστημα το οποίο διέπεται από τη βασική αντίθεση κεφαλαίου-εργασίας η οποία γεννάει κι άλλες αντιθέσεις. Σήμερα, δε μπορούμε να παραγνωρίσουμε και να προσπεράσουμε την ιμπεριαλισιτκή εξάρτηση της χώρας από ξένα κέντρα. Γιατί αγώες θα ξεσπάνε, μικρές νίκες θα κάνουμε αλλά όσες νίκες και να κάνουμε πάντα θα τις παίρνουν πίσω όσο δε λύνουμε αυτές τις αντιθέσεις.»

 Αποτελέσματα για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Κέρκυρας (2014):
Ψήφισαν: 542 (πέρυσι: 579, πρόπερσι: 595)
Έγκυρα: 535 (πέρυσι: 554, πρόπερσι: 563)
Ε.Α.Κ. 225 – 3 έδρες (πέρυσι: ΕΝΟΤΗΤΑ: 169 + ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ: 85)
ΑΡ. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ 154 – 2 έδρες (πέρυσι: 157)
ΠΑΜΕ 97 – 1 έδρα (πέρυσι: 81)
ΔΑΚΕ 30- 1 έδρα (πέρυσι: 36, πρόπερσι: 42)
Πορεία Αριστερή 17 – καμία έδρα (πέρυσι: 27)
Άκυρα: 7 (πέρυσι: 11, πρόπερσι: 15)
Λευκά: 12 (πέρυσι: 14, πρόπερσι: 17)