Με τα διδάγματα του ηρωικού αγώνα του Πολυτεχνείου στον αγώνα για ΨΩΜΙ– ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

0
95

Με τα διδάγματα του ηρωικού αγώνα του Πολυτεχνείου στον αγώνα για

ΨΩΜΙ– ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ

Πριν από 41 χρόνια ένα πρωτοπόρο κομμάτι της ελληνικής νεολαίας αποφάσισε να μην συμμορφωθεί «με τας υποδείξεις» και να προχωρήσει σε ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου της Αθήνας. Η ενέργεια αυτή τη χρονική στιγμή που επιλέχθηκε έγινε η αφορμή να ξεσηκωθεί σύσσωμος ο ελληνικός λαός ενάντια στην αμερικανοκίνητη χούντα των Συνταγματαρχών και να απελευθερωθεί η χώρα από τα δεσμά της Δικτατορίας μετά από 7 χρόνια κυριαρχίας της.

Η εξέγερση του Νοέμβρη ’73 αποτελεί πολύτιμο δίδαγμα για το τι μπορούν να πετύχουν ο λαός και η νεολαία, όταν πάρουν την υπόθεση του αγώνα στα χέρια τους. Καταστάσεις που μοιάζουν ανίκητες ή «μονόδρομος» μπορούν να αλλάξουν μόλις οι εργαζόμενοι, η νεολαία και ο λαός βγουν στο προσκήνιο.

41 χρόνια μετά, η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, με τις εντολές της Τρόικας (ΕΕ-ΕΚΤ-ΔΝΤ) έχουν διαμορφώσει ένα αντιδραστικό πλαίσιο μέτρων και νόμων που έχει συρρικνώσει τους μισθούς και τις συντάξεις και ταυτόχρονα έχει καταργήσει σχεδόν κάθε πτυχή του κοινωνικού κράτους.

Η ελληνική νεολαία παραμένει ιστορικά αδικαίωτη αφού τα αιτήματά της για ΨΩΜΙ– ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ – ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ παραμένουν επίκαιρα σε μια χρονική συγκυρία όπου η κυβέρνηση απολύει χιλιάδες διοικητικούς υπαλλήλους, καταργήσει κάθε έννοια φοιτητικής μέριμνας, έχει καταργήσει το Πανεπιστημιακό άσυλο που ήταν κατάκτηση του Νοέμβρη του ’73. Επίσης, απειλεί και προχωρεί σε 180000 χιλιάδες διαγραφές ‘’αιωνίων’’ φοιτητών και στην παράδοση της φύλαξης των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων σε ιδιωτικά security. Η επίθεση στην Παιδεία βέβαια δεν σταματά εκεί καθώς με το Νέο Λύκειο οξύνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση και οδηγεί χιλιάδες μαθητές στην παραπαιδεία και στα ιδιωτικά κολλέγια.

Οι μέρες που περνάμε είναι δύσκολες αλλά η λύση δε βρίσκεται πουθενά αλλού παρά μόνο στον ενωμένο συλλογικό ανυποχώρητο αγώνα. Όπως και η Χούντα δεν έπεσε από τις προσπάθειες κάποιων για «εκδημοκρατισμό» της αλλά μέσα από την ΚΑΤΑΛΗΨΗ του Πολυτεχνείου έτσι και σήμερα η λύση βρίσκεται στη διαδήλωση, στην απεργία, στη μαζική και οργανωμένη αντίσταση.

Όλοι στην συγκέντρωση, πορεία για το πολυτεχνείο την Δευτέρα 17 Νοέμβρη στις 6 μ.μ. στην πλατεία ελευθερίας.

Εμπρός για της γενιάς μας τα Πολυτεχνεία!