Επίθεσης συνέχεια

0
86

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΜΠΤΗ 6/11, 14:00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η εκπαίδευση για άλλη μια φορά στο προσκήνιο. Η κυβέρνηση με τις επιταγές των ΕΕ-ΔΝΤ εξαπολύει και πάλι επίθεση σε ότι έχει απομείνει από τη δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση με στόχο τους φοιτητές, τους εργαζόμενους στα Πανεπιστήμια και τους μαθητές. Η κυβέρνηση θέλει να διαλύσει κάθε έννοια “παροχής” παιδείας στα Πανεπιστήμια και στα σχολεία, να εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση και να μετατρέψει τη νεόλαια σε καινούρια γρανάζια στη μηχανή του συστήματος.

Η επίθεση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση έχει αρχικά ως στόχο τους φοιτητές που έχουν συμπληρώσει τον “ενδεικτικό” χρόνο φοίτησης. Η αρχή είχε γίνει πριν από ενάμιση περίπου χρόνο, όταν και ξεκίνησαν οι διαγραφές φοιτητών οι οποίοι δεν είχαν δηλώσει μαθήματα για δύο συνεχόμενα εξάμηνα. Αλλά, όπως γνωρίζουμε αυτή ήταν μόνο η αρχή. Από αυτό το έτος η κυβέρνηση αξιώνει διαγραφές φοιτητών, των οποίων η φοίτηση έχει ξεπεράσει τα 4+2 έτη για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ και τα 5+2 για τις Πολυτεχνιακές σχολές. Πέρα απ’ αυτό, με πρόσχημα την εξοικονόμηση χρημάτων η κυβέρνηση απολύει τους φύλακες των σχολών και στην θέση τους προσλαμβάνει εταιρίες security για την φύλαξη των ιδρυμάτων. Το γραφικό-ειρωνικό είναι ότι εκταμιεύονται εκατομμύρια για τα κονδύλια που χρειάζονται οι εταιρίες security. Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση αναθέτει σε ιδιώτες την “προστασία” των ιδρυμάτων και την ελεύθερη βούληση σε αυτούς να απαγορεύουν την είσοδο σε όποιον δεν θεωρούν ότι έχει θέση σε αυτά. Όσοι παρακολουθήσαμε τα ΜΜ”Ε” θα πήραμε μια γεύση απ’ τη νέα κατάσταση, καθώς εργαζόμενος σε εταιρία security δεν επέτρεψε σε φοιτητές να παρέμβουν στη σύγκλητο, αλλά ούτε και στην εκπρόσωπο των διοικητικών υπαλλήλων, που είχε δικαίωμα να παρευρίσκεται.

Στα Γυμνασία και τα Λυκεία, η κυβέρνηση εντείνει περισσότερο τους ταξικούς φραγμούς μέσω και της βάσης του “10” ενώ ταυτόχρονα απονεκρώνει την εκπαιδευτική διαδικασία μέσω της μετατροπής των σχολείων σε εξεταστικά κέντρα με κύριο σκοπό τη μείωση του αριθμού των μαθητών.

Σε αυτή τη γενικευμένη επίθεση οι φοιτητές, οι εργαζόμενοι, οι μαθητές αλλά και λαός στο σύνολό του, θα πρέπει να απαντήσει με κίνημα αγωνιστικό, μαζικό, ανυποχώρητο, που να στηρίζεται σε σωστές και στέρεες βάσεις.

Παλεύουμε για :

  • Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους

  • Καμία διαγραφή φοιτητών.

  • Όχι στην εντατικοποίηση των σπουδών – Ανθρώπινοι ρυθμοί σπουδών

  • Όχι στα προαπαιτούμενα – Ναι στα συνιστώμενα

  • Δημόσια φύλαξη των ιδρυμάτων

  • Καμία απόλυση εργαζομένου στα Πανεπιστήμια – Να πάρουν πίσω τις απολύσεις

  • Κατάργησης του βάσης του “10” στα σχολεία