Τι γυρεύει η αλεπού στο παζάρι των ΠΥΣΔΕ;

0
257

Την πρώτη βδομάδα του Νοέμβρη διεξάγονται εκλογές στελέχωσης του Κρατικού Μηχανισμού (ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ-κλπ). Οι εκλογές αυτές δεν έχουν καμία σχέση με το κατοχυρωμένο δικαίωμα του συνδικαλισμού αλλά και με τους δημοκρατικούς συνδικαλιστικούς θεσμούς, τα θεσμοθετημένα όργανα του συνδικαλιστικού και του εργατικού κινήματος.

Τις εκλογές στα ΠΥΣΔΕ-ΑΠΥΣΔΕ-ΚΥΣΔΕ δεν προκηρύσσει το οργανωμένο και συντεταγμένο συνδικαλιστικό κίνημα των καθηγητών μέσα από τα όργανά του αλλά ο συλλογικός μας ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, το αστικό κράτος.

Όλα  αυτά τα χρόνια μέσα από την «συμμετοχή» των εργαζομένων στα συγκεκριμένα κρατικά όργανα δεν έχει επιτευχθεί καμία συνδικαλιστική κατάκτηση αλλά αντίθετα οι παρατάξεις οι οποίες συμμετέχουν ανταγωνίζονται σε ένα παζάρι δοσοληψιών, ρεμούλας, νεποτισμού που τις έχει μετατρέψει ανοιχτά σε πρακτορεία εκμαυλισμού συνειδήσεων καλλιεργώντας το κλίμα της εξατομικευμένης αναζήτησης του αιρετού υποβάλλοντας τη λογική της ατομικής λύσης και διεξόδου κόντρα και ενάντια στις συλλογικές αποφάσεις και διεκδικήσεις.

Η Πορεία Αριστερή Εκπαιδευτικών είναι ένα πολιτικοσυνδικαλιστικό σχήμα το οποίο δρα στο συνδικαλιστικό, εργατικό και λαϊκό κίνημα και στα κατεκτημένα όργανα τα οποία αυτό έχει δημιουργήσει. Με αυτή την έννοια δεν έχει κανένα νόημα η συμμετοχή του στις συγκεκριμένες εκλογές.

Μάριος Μαγιολαδίτης
Μέλος Πορείας Αριστερής Εκπαιδευτικών