Πιστοποιήσεις: Τρανταχτή απόδειξη ότι το πτυχίο έχει υποβαθμιστεί

0
115

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Καθημερινής (28/9/2014) αμερικανικές έρευνες φέρουν τους εργοδότες να θεωρούν την πιστοποίηση καθοριστικής σημασίας και μάλιστα να προηγείται ως κριτήριο του πτυχίου!

Ο τίτλος: «Στην εύρεση εργασία δεν αρκεί να έχεις πτυχίο, απαραίτητη είναι και η πιστοποίηση» αν δε σοκάρει, θα έπρεπε να σοκάρει κάθε φοιτητή, κάθε άνθρωπο.

Οι πιστοποιήσεις, οι ευκαιριακές «γνώσεις» και αποσπασματικές καταρτήσεις, οι χωρίς έλεγχο βεβαιώσεις παρακολούθησεις ξεπερνάνε, και επίσημα πλέον, το πτυχίο ως κριτήριο επιλογής εργαζομένου.

Τι πιο τρανταχτή απόδειξη ότι οι επιλογές όλων αυτών των χρόνων με το «Κοινό Χώρο Ευρωπαϊκης Εκπαίδευσης», οι πολιτικές της Μπολώνια, η εναρμόνιση της ελληνικής νομοθεσίας στις ορέξεις των ξένων κέντρων (ευρωπαϊκών και αμερικάνικων) ΕΧΕΙ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΤΟΥ ΠΤΥΧΙΟΥ;Τα Πανεπιστήμια εκτός τον έχουν μετατραπεί σε χώρους κατάρτισης, υποβαθμισμένης μάλιστα και τα πτυχία αποτελούν απλά ένα μέτριο κριτήριο επιλογής, ιδιαίτερα χρονοβόρο να το αποκτήσει κάποιος.

Όλα τα Πανεπιστήμια; Όχι, βέβαια. Υπάρχουν και οι γνωστές εξαιρέσεις των Πανεπιστημίων ελίτ που κρατάνε οι καπιταλιστές για τους λόγους, τους εκλεκτούς, αυτούς που αύριο, μευαύριο γίνονται Πρωθυπουργοί, υπουργοί και ανώτατα στελέχη επισειρήσεων.

Ο κόσμος μας είναι διαιρεμένος: Σε εκμεταλλευτές και εκμεταλλευόμενους.

Για να αλλάξουν τα πράγματα πρέπει ο λαός να πάρει την εξουσία. Η Πορεία Αριστερή παλεύει για να είναι το πτυχίο η μόνη προϋπόθεση για δουλειά. Για ουσιαστική αναβάθμιση των Πανεπιστημίων, για ελεύθερη πρόσβαση στη γνώση και επιστήμη προς όφελος του λαού. Η Πορεία Αριστερή καλεί όλους τους νέους που δε βολεύονται με τη σημερινή κατάσταση, όλους αυτούς που ανήκουν στη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού να τη στηρίξουν για να παλέψουμε από κοινού για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου αππό άνθρωπο.