Πάλεψε για τα δικαιώματά σου στις σπουδές, στη δουλειά, στη ζωή

0
86

Έλα να δράσουμε και να αποφασίσουμε το μέλλον μας από κοινού.

Μέσα από το ανεξάρτητο φοιτητικό σχήμα Πορεία Αριστερή εδώ και 12 χρόνια παλεύουμε για τα δικαιώματά μας

i) Στις σπουδές

Παλεύουμε για πραγματική δημόσια και δωρεάν παιδεία. Πλήρη κάλυψη των υλικοτεχνικών αναγκών των ιδρυμάτων. Διεκδικούμε αύξηση των δαπανών για την παιδεία. Απορρίπτουμε τις εξειδικευμένες και αποσπασματικές γνώσεις. Μας απασχολούν τα προβλήματα από τα μεγάλα μέχρι και τα πιο μικρά (προβλήματα προσανατολισμού της γνώσης, προβλήματα υποδομής, αιθουσών, κλπ.). Διεκδικούμε ποιότητα ζωής στους χώρους που ζούμε και σπουδάζουμε.

ii) Στη δουλειά

Παλεύουμε για κατοχύρωση των επαγγελματικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων. Είμαστε οι μελλοντικοί εργαζόμενοι και για αυτό μας απασχολούν οι αντιδραστικές αλλαγές στα εργασιακά και το ασφαλιστικό. Αντπαρατεθόμαστε με την ελαστικοποίηση των ωρών εργασίας και τις απλήρωτες υπερωρίες. Διεκδικούμε δημόσια και δωρεάν κοινωνική ασφάλιση.

iii) Στη ζωή

Παλεύουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, το φασισμό και το ρατσισμό. Την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο. Στη καταστροφή του περιβάλλοντος. Μας απασχολεί ότι απασχολεί κάθε νέο που αγωνιά για το μέλλον της κοινωνίας.

***

Μόνο με το διάβασμα δε θα λυθούν όσα σε απασχολούν για το μέλλον σου. Χρειάζεται να παλέψεις για τα δικαιώμτά σου. Τη λύση δε θα στη δώσουν οι υπάρχουσες κυρίαρχες παρατάξεις. Αυτές και οι πολιτικές που υπηρετούν μας οδήγησαν εδώ που βρισκόμαστε.

Μην μείνεις στην απάθεια, μην χαραμίσεις την ενέργειά σου στα απολιτική σχήματα.

Έλα σε επαφή με την ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ για να παλέψουμε ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ.