Γιατί ΠΟΡΕΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΗ;

0
79

Ζώντας μια τραγική πραγματικότητα, διαπίστωσα ότι προβάλλει η ανάγκη για δημιουργία Πορείας Αριστερής παντού. Και μιλάω σαν άνθρωπος που την περιφρόνησε και δεν την πίστεψε.

Ενάμιση χρόνος δεν ήταν αρκετός, μια μέρα ήταν τα πάντα. Παρακολουθώντας από κοντά, την δράση της Πορείας Αριστερής και την προσπάθεια που κατέβαλλαν τα παιδιά μέσα και έξω απ τις συνελεύσεις, στους αγώνες στο πανεπιστήμιο, στους δρόμους, τη συνεχή μάχη με το σύστημα που θέλουν ¨οι μεγάλοι¨ να περάσουν στα πανεπιστήμια και κατ επέκτασιν στην ίδια μας τη ζωή, δεν αντιλήφθηκα τη δουλειά και το έργο που έκαναν. Ίσως μου φαινόταν κάτι το φυσιολογικό αυτό που έβλεπα. Δεν πίστεψα ότι μπορούσαν να αλλάξουν τα πράγματα. Κι όμως αυτό είναι ένα μεγάλο ψέμα που θέλουν να μας το περάσουν….. Η αλλαγή είναι εφικτή. Μπορεί να γίνει και είδη ζούμε το αποτέλεσμα. Στη συνέλευση της σχολής μου, όπου Πορεία Αριστερή δεν υπάρχει, ένιωσα μια αηδία, δεν πίστευα τι έβλεπα και τι άκουγα.

Κάπως έτσι γεννήθηκε μέσα μου η ανάγκη να κάνω μια προσπάθεια να φτιάξω και εδώ Πορεία Αριστερή. Η ανάγκη ύπαρξης είναι επιτακτική. Μέσα στις συνελεύσεις πρέπει να υπάρχει ποιότητα, ουσία, αποτελεσματικότητα και οπωσδήποτε ορθότητα στην ίδια την λειτουργία της συνέλευσης. Πράγματα που απαίτησαν και επέβαλαν τα παιδιά στο Ηράκλειο. Ο καθ ένας από μας πρέπει αυτό να ζητά και όταν δεν το έχει να το διεκδικεί. Αυτό είναι η Πορεία Αριστερή. Μακριά από κόμματα και συμφεροντολόγους. Είναι κοντά στους φοιτητές, από τους ίδιους τους φοιτητές. Απευθύνεται στο σύνολο και βάση του τρόπου λειτουργίας και της ίδιας της διακύρηξής της, δεν εμποδίζει κανένα να την στηρίξει. Όποιος και να σαι, όταν θες να έχεις αυτά που σ ανήκουν, λίγο να το σκεφτείς και να ψαχτείς θα καταλάβεις ότι μόνο ΜΑΖΙ με την Πορεία Αριστερή ΜΠΟΡΕΙΣ να το ΚΑΤΑΧΤΗΣΕΙΣ.

 

Άννα Π.
Θεσσαλονίκη
Δημοσιεύτηκε στο Λαμπτήρας Πυρακτώσεως τ. 2