Έληξαν 1.000.000 πιστοποιητικά χρήσης Η/Υ

0
109

Με κοινή Υπουργική Απόφαση των Υπουργών Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης έληξαν τη Δευτέρα 30/6/2014 όλα τα πιστοποιητικά ECDL που έχουν εκδοθεί πριν την 30/6/2011, δηλαδή 1.000.000 περίπου πιστοποιητικά πληροφορικής που έχουν εκδοθεί από τους φορείς πιστοποίησης τα τελευταία 11 χρόνια περίπου, που εμφανίστηκαν τα σχετικά πιστοποιητικά στη χώρα μας.

Οι κάτοχοι αυτών των πιστοποιητικών καλούνται να καταθέσουν από 50 € έως 70 € στην εταιρεία που εξέδωσε για να τα ανανεώσει. Δηλαδή θα σπαταληθούν πάνω από 50 εκατομμύρια ευρώ για να ανανεωθούν τα πιστοποητικά! Χρήματα που θα καταλήξουν σε ιδιωτικές εταιρίες από τις τσέπες εργαζομένων, ανέργων, φοιτητών, κλπ

Μετατρέπουν έτσι το πιστοποιητικό σε ΧΑΡΑΤΣΙ.

Αυτή η εξέλιξη ήταν ΑΝΑΜΕΝΟΜΕΝΗ για όσους παρακολουθούν την αρθρογραφία μας μέσω του Λαμπτήρα Πυρακτώσεως ή τις συνεχείς ανακοινώσεις της Πορείας Αριστερής πάνω στο θέμα.

Στην Ελλάδα εμφανίζεται το παράλογο φαινόμενο να «λήγουν» οι γνώσεις μετά από λίγα χρόνια. Λες και η συνεχής χρήση του υπολογιστή, προγραμμάτων και του ίντερνετ στο σπίτι και την εργασία δεν αποτελεί δια βίου μάθηση, συνεχή ενασχόληση με το αντικείμενο. Δεν είναι τυχαίο ότι η απόφαση λήξης έρχεται την περίοδο που συζητιέται η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, πολλοί εκ των οποίων βρίσκονται ξεκρέμαστοι χωρίς το απαραίτητο (από τη σύμβαση εργασίας τους) πιστοποιητικό χρήσης Η/Υ.

Μετατρέπουν έτσι το πιστοποιητικό σε ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΓΙΑ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΑΞΙΛΟΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ

Η Πορεία Αριστερή θεωρεί ότι το πιστοποιητικό αυτό είναι ΑΧΡΗΣΤΟ, αποτελεί λάθος προσέγγιση στο ζήτημα της εκπαίδευσης του λαού και της νεολαίας στις νέες τεχνολογίες και παλεύει για την κατάργησή του.

Ειδικά για τους απόφοιτους Πανεπιστημιακών και Τεχνικών Σχολών θα πρέπει να θεωρείται ΔΕΔΟΜΕΝΗ η ικανότητα χρήσης Η/Υ.

Το πτυχίο να αποτελεί τη μόνη προϋπόθεση για δουλειά!

 

Πορεία Αριστερή