Τα Παιδιά της Παλαιότητας – Έρχεται καυτός χειμώνας

0
152
Συνέντευξη στον Νίκο Μάμαλο (Κ. Ενημέρωση, 01.07.14). Αναδημοσιεύεται μετά από άδεια
ΦΩΤΟ: ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
1) Ο πρώτος δίσκος κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες. Να περιμένουμε συνοδευτικές εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις, και συναυλίες ανά την επικράτεια; 
Θα γίνουν κάποιες παρουσιάσεις του δίσκου από Σεπτέμβρη, σίγουρα στην Αθήνα και την Κέρκυρα. Το γνωστό πρόβλημα με το μεγάλο κόστος της μετακίνησής μας, καθώς η βάση μας είναι η Κέρκυρα, θα επηρεάσει ξανά τον αριθμό των εμφανίσεων, ενώ ένα επιπλέον θέμα είναι ότι ξεκινάμε στην ουσία από την αρχή και το περιορισμένο ρεπερτόριο δεν μπορεί ακόμα να καλύψει ένα πλήρες σετ. Έχουμε όμως την αισιοδοξία (και τη φιλοδοξία) ότι όλα αυτά θα αμβλυνθούν στην πορεία.
2) Πόσο εύκολη είναι τελικά η επίσκεψη και η γνωριμία με το στιχουργικό κόσμο των «Παιδιών»; Για παράδειγμα, η έμπνευση για ένα τραγούδι, εκτός του κρυπτογραφικού προσωπικού βιώματος, αντλεί από ποικίλες πηγές, όπως μπορεί να δει κάποιος που θα πάρει στα χέρια του το δίσκο. 
Η ευκολία της απορρόφησης δεν ήταν ποτέ μέσα στις μέριμνές μου. Με ενδιαφέρει πάντα να εκφράζω αυτό που ζω, αισθάνομαι, ονειρεύομαι, όσο καθαρότερα γίνεται, με την έννοια της συνέπειας στο βίωμα. Αυτή είναι η μοναδική μου πρόθεση και η εμπειρία μου ως τώρα είναι ότι δεν είναι και τόσο δύσκολο να βρεθούν αποδέκτες. Αν καταφέρει κάτι τέτοιο να αγγίξει έναν μεγαλύτερο αριθμό ακροατών, ακόμα καλύτερα. Από τη στιγμή που εγώ είμαι ειλικρινής με τον εαυτό μου, είμαι διπλά χαρούμενος. Στο ένθετο με τους στίχους δίνονται πάντως αρκετά στοιχεία, για κάποιον που θέλει να εμβαθύνει περισσότερο, και με μια φιλολογικού τύπου «διαστροφή».
3) Ακούγεται ότι υπάρχει ήδη υλικό για τον επόμενο δίσκο. Σε τι θα μοιάζει ή θα διαφοροποιείται από τα ’12 τραγούδια από τις κατακόμβες’; Έχουν ηχογραφηθεί με τον ίδιο τρόπο με τον τωρινό;
Έχω ήδη γράψει το μεγαλύτερο μέρος του επόμενου δίσκου και αυτή την περίοδο ξεκινούν οι πρώτες απόπειρες να ενορχηστρωθούν τα καινούρια τραγούδια. Όταν ολοκληρωθεί αυτή η διαδικασία, θα ξεκινήσει η ηχογράφηση του δίσκου. Ο τρόπος ηχογράφησης και η γενικότερη φιλοσοφία θα είναι πάνω-κάτω η ίδια. Η θεματολογία είναι αρκετά διαφοροποιημένη, και με ακόμα μεγαλύτερη συνοχή ως προς τη σύλληψη, καθώς όλο το υλικό ανήκει σε μια συγκεκριμένη δημιουργική περίοδο. Σε αντίθεση με τα τραγούδια αυτού του πρώτου δίσκου, που προϋπήρξαν της σύστασης των Παιδιών της Παλαιότητας και ήταν κατά κάποιο τρόπο outtakes των Κόρε. Ύδρο., που τα στοιχεία που τα συνδέουν ως concept είναι λίγο πολύ και οι λόγοι για τους οποίους έμειναν εκτός δισκογραφίας του προηγούμενού μου συνεργατικού σχήματος.
4) Τα «Παιδιά» θα συνεχίσουν να είναι το ‘γάλα μέσα στις μύγες’; Έχουμε πολλές από αυτές τελικά στην Κέρκυρα;
Έχουμε αρκετές. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα έχει δημιουργηθεί μία κατάσταση άτυπης «συσπείρωσης» γύρω από το Πολύτεχνο, με το οποίο θα μπορούσαμε να πούμε ότι, τηρουμένων των αναλογιών, η Κέρκυρα έχει αποκτήσει ένα δικό της CBGB ή, για να μην ακουγόμαστε υπερβολικοί, ένα 40 Watt Club. Ο χειμώνας που έρχεται αναμένεται πολύ καυτός!