Το πολιτικό μήνυμα των φοιτητικών εκλογών

0
166

Όπως ακριβώς είχαμε προβλέψει, όλα τα ΜΜΕ έτρεξαν να προβάλουν την επικράτηση της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές. Τα ίδια ΜΜΕ που δεν αφιέρωσαν ούτε ένα δευτερόλεπτο το προηγούμενο διάστημα για τις φοιτητικές εκλογές ξαφνικά προέβαλλαν τα αποτελέσματα και επιδώθηκαν σε ερμηνείες για το  “πολιτικό μήνυμα των φοιτητικών εκλογών”.

Όπως ακριβώς είχαμε γράψει, η ΔΑΠ που όλο το προηγούμενο διάστημα, κυρίως στην επαρχία, έδινε ρεσιτάλ απολιτικοποίησης και μετατροπής του φοιτητιού συνδικαλισμού στη χειρότερη μορφή δοσοληψίας με πάρτι, κεράσματα στα κλαμπ, εκδρομές, δωρεάν σημειώσεις, έτρεξε να στηρίξει τον Α. Σαμαρά πριν τις Ευρωεκλογές.

Ο Σαμαράς έτρεξε στα γραφεία της ΔΑΠ, τη συγχάρηκε για το αποτέλεσμα των εκλογών δηλώνοντας μάλιστα ότι  αποτελεί «Μήνυμα προς όλους η νίκη της ΔΑΠ στις φοιτητικές εκλογές» και συνέχισε ότι «Θεωρώ, λοιπόν, ότι αυτά τα αποτελέσματα αυτό φωτογραφίζουν. Είναι ένα γεγονός το οποίο πρέπει να το καταλάβει και ο τελευταίος Έλληνας, ότι τα νέα τα παιδιά είναι με την Ανάπτυξη. Είναι με αυτή την πορεία προς το αύριο, με σταθερά βήματα μπροστά, για να επιστρέψει και πάλι στις ελληνικές οικογένειες το χαμόγελο, όπως μας αξίζει σε μας τους Έλληνες. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω την καθεμιά και τον καθένα σας από καρδιάς γι’ αυτό τον αγώνα που δώσατε και δίνετε το δικαίωμα στο χαμόγελο σε όλους μας. Ευχαριστούμε πάρα πολύ».

“Ανάπτυξη” λοιπόν οι δοσοληψίες, το παζάρι σημειώσεων, τα εκλογικά παιγνίδια με Πρυτάνεις, κοσμήτορες, Προέδρους τμημάτων.

“Ανάπτυξη” η διαλυμένη ΕΦΕΕ που έχει να εκλέψει όργανα από το 1995, η διαλυμένη ΕΣΕΕ από το 2000, η απουσία εκλογοαπολογιστικών, τα ταμεί συλλόγων στα χέρια ΔΑΠιτών χωρίς κανείς να γνωρίζει που πάνε τα λεφτά.

“Ανάπτυξη” τα λεωφορεία με τους φοιτητές που από το κλαμπάκι έρχονται απευθείας να ψηφίσουν αφού πρώτα του ελέξγει το ψηφοδέλτιο η ΔΑΠ.

“Ανάπτυξη” οι διάφανες κάλπες της ΑΣΟΕΕ, τα “τρενάκια”, τα σημαδεμένα ψηφοδέλτια, η απαγόρευση συμμετοχής παρατάξεων στις εκλογές, η ένταξη στα ψηφοδέλτια φασιστών και τραμπούκων της νύχτας.

Αυτή είναι η ΔΑΠ που στηρίξει ο Σαμαράς. Αυτό είναι το “πολιτικό μήνυμα των φοιτητικών εκλογών”: Η άρχουσα τάξη βαφτίζει το άσπρο μαύρο για να εξυπηρετήσει τους σκοπούς της. Μόνο με πραγματική ρίξη με της παρατάξεις που στηρίζουν την κυρίαρχη πολιτική θα έρθει η πραγματική ανάπτυξη σε όφελος της εργατικής τάξης, του λαού και της νεολαίας.