Το μέλλον με αγώνες κατακτιέται

0
135

Κατεβάστε την προκήρυξη σε PDF

Αγώνας για μόρφωση – δουλειά – δημοκρατία – εθνική ανεξαρτησία

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΤΑΚΤΙΕΤΑΙ

Οι αγώνες των εργατών του Σικάγο το 1886, οι 200 εκτελεσμένοι της Καισαριανής, οι μεγάλοι και μικροί αγώνες του λαού μας δείχνουν ότι τίποτα δε κατακτίεται χωρίς αγώνες.

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε τις συνέπειες της παγκόσμιας καπιταλιστικής κρίσης υπερπαραγωγής και μιας αγριότατης επίθεσης στα δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, όπως οι κυβερνήσεις που προηγήθηκαν, δε δίστασε να εκχωρήσει εθνική κυριαρχία στα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα, να πάρει πίσω κατακτήσεις δεκαετιών, να προχωρήσει στις πρώτες απολύσεις μετά από 100 χρόνια, να καταργήσει το Πανεπιστημιακό άσυλο, να προχωρήσει σε απαγορεύσεις συγκεντρώσεων και επιστρατεύσεις εργαζομένων καταργώντας στην πράξη το δικαίωμα στη διαδήλωση και στην απεργία. Δεκάδες κατακτήσεις και «αυτονόητα» βρέθηκαν χαμένα για να αυξηθεί το κέδρος των ντόπιων και ξένων μονοπωλίων.

Να ξαναμπεί το λαϊκό-εργατικό κίνημα στο προσκήνιο

Κανείς πλέον δε πρέπει να τρέφει αυταπάτες. Δεν υπάρχουν ατομικές λύσεις, δεν υπάρχει ατομική διέξοδος από την κρίση. Μόνη απάντηση είναι ο ενωμένος μαζικός ανυποχώρητος αγώνας. Οι κρίσεις είναι δομικό στοιχείο του συστήματος του οποίου ζούμε. Δεν υπάρχουν «έξυπνες» λύσεις. Η εμπειρία έδειξε ότι το σύστημα αυτό που πραγματικά φοβάται είναι οι απεργίες διαρκείας, οι καταλήψεις και οι μαζικές διαδηλώσεις.

Η Πορεία Αριστερή σας καλεί να δυναμώσετε τη φωνή της αντίστασης. Ελάτε να διαμορφώσουμε από κοινού ένα ανεξάρτητο κέντρο αγώνα ενάντια στην κυρίαρχη πολιτική και τα κόμματα-παρατάξεις που την στηρίζουν. Ενισχύστε τις γραμμές μας μέσα στα σωματεία, τα συνδικάτα και τους συλλόγους

Να δράσουμε και να αποφασίσουμε το μέλλον μας από κοινού