Περισσότερες από 500 μαθητικές καταλήψεις τον Οκτώβρη 2013

0
120

Με αφορμή την ενεργοποίηση του αντιδραστικού Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο ισχύει από το σχολικό έτος 2013- 2014 και στο οποίο μεταξύ άλλων προβλέπεται πως οι απώλειες διδακτικών ωρών, που προκύπτουν από τη διακοπή της διδασκαλίας των μαθημάτων λόγω κατάληψης για χρονικό διάστημα μεγαλύτερο από 3 εργάσιμες ημέρες, αναπληρώνονται κατά το χρονικό διάστημα των διακοπών του Πάσχα, το Υπουργείο Παιδείας αναγκάστηκε να παραδεκτεί ότι οι μαθητικές καταλήψεις ξεπέρασαν τις 500(!)

Πάνω από 500 σχολεία έκαναν πάνω από 3 μέρες κατάληψη στα τέλη Σεπτέμβρη-Οκτώβρη 2013 με πολλά σχολεία να ξεπερνάνε τις 2 βδομάδες αγώνα. Ένα γεγονός που επιβεβαιώνει την εκτίμηση την οποία είχαμε κάνει για την έκταση του αγώνα των μαθητών ως συνέχεια των απεργιακών κινητοποιήσεων των καθηγητών της Μέσης Εκπαίδευσης. Αποδεικνύεται ξεκάθαρα η δυναμική που ανέπτυξε τόσο ο αγώνας των καθηγητών όσων και των μαθητών στη συνέχεια.

Η Πορεία Αριστερή από την πρώτη στιγμή ανέδειξε τον ταξικό χαρακτήρα των κινητοποιήσεων και εκτίμησε ότι αποτελεί σοβατή παρακαταθήκη για τους αγώνες του μαθητικού κινήματος.

Καταγγέλουμε για άλλη μια φορά τον αυταρχισμό της κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ η οποία προσπαθεί με περιορισμούς και με προεδρικά διατάγματα να σταματήσεις τους λαϊκούς αγώνες.

Καλούμε τους καθηγητές να συμμετάσχουν στις τρίωρες στάσεις εργασίας (08:00-11:00) την Τετάρτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή που έχιε εξαγγείλει η ΟΛΜΕ.

Καλούμε τον ελληνικό λαό σε εγγήγορση ώστε να ανατραπεί η πολιτική της υποτέλειας, της εξαθλίωσης, της ανεργίας που αναγκάζει όλο και περισσότερους μαθητές να εηκαταλείπουν το σχολείο και που εντείνει τους ταξικούς φραγμούς στην εκπαίδευση.