Οι πρώτες απολύσεις στο Δημόσιο μετά από 100 χρόνια είναι γεγονός

0
124

Κάθε μέρα που περνάει η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ δείχνει όλο και πιο πολύ το αποκρουστικό της πρόσωπο. Καταπατώντας ακόμα και το ίδιο το αστικό Σύνταγμα το οποίο έχει διαμορφωθεί από αυτά τα κόμματα, από αυτούς τους ανθρώπους, η κυβέρνηση, με εντολές της Τρόικας (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ), προχώρησε στην απόλυση υπαλλήλων του Δημόσιο Τομέα.

Είχε προηγηθεί βέβαια μια βασανιστική διαδικασία Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου, νομικοί ακροβατισμοί, ψυχολογικοί εκβιασμοί μέσω των ΜΜΕ που οδήγησαν δεκάδες χιλιάδες στην πρόωρη συνταξιοδότηση, καταργήσεις φορέων του δημοσίου, καταργήσεις κλάδων της Τεχνικής Εκπαίδευσης και ένα σωρό άλλα τερτίπια.

Η Δευτέρα 24 Μάρτη 2013 καταγράφεται ως μια μέρα ορόσημο όπου η άρχουσα τάξη κατάφερε να δημιουργήσει ρίγμα σε μια από τις σημαντικότατες κατακτήσεις του εργαζόμενου λαού.

Η σημερινή Ελλάδα μαστίζεται από την ανεργία, βλέπει εκατοντάδες χιλιάδες νέους να συσσωρεύουν γνώσεις, πιστοποιητικά, πτυχία και να παραμένουν άνεργοι, να δουλευόυν περιστασιακά, εποχιακά, ανασφάλιστοι, σε άθλιες συνθήκες.

Δε μας αξίζει τέτοιο μέλλον.

Δεν έχουμε άλλη επιλογή από τον αγώνα, το συλλογικό αγώνα, με το συνάνθρωπό μας, με το διπλανό μας. Τον ενωτικό, μαζικό, ανυποχώρητο αγώνα για να μην απολυθεί κανείς, για να γυρίσουν στη θέση τους όσοι απολύθηκαν ή μπήκαν στη διαθεσιμότητα.

Π.Α.