Πορεία Αριστερή: Τι είμαστε, γιατί υπάρχουμε, πως λειτουργούμε

0
142

Η Πορεία Αριστερή είναι ένα ανεξάρτητο φοιτητικό σχήμα. Δημιουργήθηκε το φθινόπωρο του 2002 από την αναγκαιότητα ύπαρξης μιας αριστερής φωνής, μη κατευθυνόμενης από στρεβλές κομματικές γραμμές, για να εκφράσει γνήσια, και αδιαμεσολάβητα τα πραγματικά προβλήματα της νεολαίας, των φοιτητών, των μελλοντικών εργαζομένων, των νέων ανθρώπων που τους απασχολεί το μέλλον τους.

Στόχος μας είναι να ενημερώνουμε και να συναποφασίζουμε με τους συμφοιτητές μας για θέματα που αφορούν την παιδεία, το Πανεπιστήμιο αλλά και την κοινωνία και να δραστηριοποιηθούμε για την επίλυσή τους. Δεν είμαστε εδώ μόνο για να κάνουμε πάρτυ…

12 χρόνια συμμετέχουμε σε όλους τους αγώνες, σε όλες τις διεκδικήσεις της νεολαίας με άποψη, διατυπώνουμε θέσεις, πραγματοποιούμε συναντήσεις σε όλη την Ελλάδα με στόχο να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις για την αλλαγή των συσχετισμών προς όφελος της νεολαίας.

Βασικό χαρακτηριστικό μας είναι ότι λειτουργούμε αμεσοδημοκρατκά. Δηλαδή, όλα αποφασίζονται μέσα στο σχήμα, χωρίς αποκλεισμούς, χωρίς κομματική πειθαρχία. Δεν υπάρχουν από τα πριν αποφάσεις, αλλά λαμβάνονται μετά από διεξοδική συζήτηση και με προσπάθεια κοινής συμφωνίας. Δουλεύουμε με βάση την συλλογικά κεκτημένη εμπειρία.

Παλεύουμε για τα δικαιώματά μας

i)            Στις σπουδές:

  • Παιδεία πραγματικά Δημόσια και Δωρεάν
  • Απόσυρση των νομοσχεδίων για τα ΙΔΒΕ, την Αξιολόγηση και τα 3ετή πτυχία.

ii)    Στη δουλειά:

  • Κατοχύρωση των επαγγελματικών μας δικαιωμάτων
  • Όχι στην ελαστικοποίηση του ωραρίου εργασίας
  • Όχι στις απλήρωτες υπερωρίες
  • Δημόσια και δωρεάν κοινωνική περίθαλψη

iii)  Στη ζωή

Παλεύουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον πόλεμο, την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, την καταστροφή του περιβάλλοντος.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΕΝΕΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ – ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΘΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΑΡΧΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΥΠΗΡΕΤΟΥΝ.

Απευθύνουμε κάλεσμα σε κάθε σκεπτόμενο νέο άνθρωπο. Ελάτε σε επαφή μαζί μας για να στήσουμε ένα πανελλαδικό δίκτυο ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ – Η μόνη λύση είναι ο συλλογικός αγώνας. Πλέον η πείρα μας έχει δείξει που οδήγησε η προσπάθεια για ατομική «λύση», το «πρώτα να τελειώσω με τα μαθήματά μου και μετά τα παλέψω».

Τα τελευταία χρόνια βιώνουμε τη μεγαλύτερη κρίση του συστήματος που έχει ζήσει η κοινωνία τα τελευταία 50 χρόνια. Να μην αφήσουμε να γίνουμε θύματα αυτής της κρίσης.

Με το συλλογικό μας αγώνα. Με την ενημέρωση. Με τη συμμετοχή μας στην Πορεία Αριστερή να εμποδίσουμε αυτή την εξέλιξη.