7 Μάη οι φοιτητικές-σπουδαστικές εκλογές

0
80

7η Μάη θα διεξαχθούν οι φετινές φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές με απόφαση του «απερχόμενου ΚΣ της ΕΦΕΕ» και του «απερχόμενου ΚΣ της ΕΣΕΕ» (ΚΣ=Κεντρικό Συμβούλιο) δηλαδή από τη εν κρυπτώ συμφωνία των κυρίαρχων παρατάξεων.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν, σύμφωνα με πληροφορίες, ΔΑΠ-ΠΑΣΠ-ΑΡΕΝ-ΕΑΑΚ.

 Το ΚΣ της ΕΦΕΕ συγκροτήθηκε τελευταία φορά σε σώμα το 1995 και της ΕΣΕΕ λίγο μετά το 2000. Τα όργανα παραμένουν διαλυμένα με ευθύνη των υρίαρχων παρατάξεων τα οποία θέλουν να απομονώσουν το φοιτητικό-σπουδαστικό κίνημα, να το αχρηστέψουν και να το διαλύσουν.

Το ίδιο επιδιώκουν με τις γενικές συνελεύσεις και τα Δ.Σ. Όλο και λιγότεροι σύλλογοι διεξάγουν πλέον εκλογοαπολογιστικές συνελεύσεις.

Οι κυρίαρχες παρατάξεις είναι εξαρτημένες πλήρως από τα κοινοβουλευτικά κόμματα και τις δομές εξουσίας με αποτέλεσμα να τις συντηρούν και να δουλεύουν για λογαριασμό τους.

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΠΟΝΕΚΡΩΣΗΣ ΤΟΥ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΥ-ΣΠΟΥΔΑΣΤΙΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ

Η Πορεία Αριστερή συγκροτήθηκε το 2002 με σκοπό να συντελέσει στην ανατροπή του συσχετισμού δύναμος προς όφελος της νεολαίας και του λαού και συνεχίζει αυτόν τον αγώνα.

Η Πορεία Αριστερή θα συμμετέχει στις φετινές εκλογές και καλεί ΚΑΘΕ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟ ΦΟΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΣΠΟΥΔΑΣΤΗ, ΚΑΘΕ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟ, ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ να την πλαισιώσει, να χτίσουμε και να πλατύνουμε το κίνημα ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ. Μόνος δρόμος η συλλογική οργανωμένη πάλη που θα έρχεται σε ρήξη και σε σύγκρουση με τα συμφέροντα, με τις αντιλαϊκές πολιτικές στο χώρο της Παιδείας και του Πανεπιστημίου.

Για ένα νεολαιίστικο κίνημα ανεξάρτητο, μαχητικό, αγωνιστικό και ακηδεμόνευτο.

Πορεία Αριστερή