Ενιαίος πανδημοσιοϋπαλληλικός αγώνας ενάντια στις απολύσεις (Πρόταση της Πορείας Αριστερής Εκπαιδευτικών προς τις γενικές συνελεύσεις)

0
147

Ενιαίος πανδημοσιοϋπαλληλικός αγώνας ενάντια στις απολύσεις
Πρόταση της Πορείας Αριστερής Εκπαιδευτικών
προς τις γενικές συνελεύσεις (25/2)

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η δικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με βάση τις συμφωνίες που συνυπέγραψε με τα ξένα ιμπεριαλιστικά κέντρα και την Τρόικα (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) δρομολογεί με ταχύτατους ρυθμούς τις διαδικασίες των απολύσεων χιλιάδων εργαζομένων (πάνω από 10.000 απολύσεις είναι ο στόχος για το 2014) μεταξύ των οποίων και οι 1.845 συνάδελφοί μας από τα ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα από το 2013.

Η στιγμή είναι κρίσιμη καθώς απομένει ελάχιστο χρονικό διάστημα για τη λήξη της προθεσμίας του 8μηνου της διαθεσιμότητας.

Δε πρέπει να επιτρέψουμε ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ.

Δε πρέπει να επιστρέψουμε την εξόντωση-εκτέλεση κι άλλων εργαζομένων στο βωμό των αποφάσεων των ξένων κέντρων και της ντόπιας αντιπαραγωγικής ολιγαρχίας.

Η Πορεία Αριστερή Εκπαιδευτικών καλεί όλους τους συναδέλφους, δυναμικά και αποφασιστικά να βάλουμε αγωνιστικό φραγμό και να σταματήσουμε την πολιτική των απολύσεων που οδηγεί ολοένα και περισσότερους εργαζομένους στη μαζική ανεργία και την εξαθλίωση.

ΠΛΑΙΣΙΟ ΑΓΩΝΑ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΡΑΣΗΣ

  • Συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία της ΑΔΕΔΥ 13-14/3.
  • Νέα γενική συνέλευση της ΕΛΜΕ στις 14 ή 15/3 και Γ.Σ. Προέδρων μια μέρα μετά για να αποφασίσουμε πως θα συνεχίσουμε, με ποια μορφή και πως θα οργανώσουμε τον αγώνα μας.
  • Καμία απόλυση, καμία διαθεσιμότητα, καμία υποχρεωτική μετάθεση/μετάταξη δημοσίων υπαλλήλων. Να ανακληθούν όλες, όσες έχουν γίνει το προηγούμενο διάστημα.
  • Κλείνουμε τα σχολεία αν έστω και ένας συνάδελφός μας απολυθεί.
  • Να επαναλειτουργήσουν όλες οι ειδικότητες των καταργημένων τομέων (Υγείας – Πρόνοιας, Εφαρμοσμένων Τεχνών και Αισθητικής – Κομμωτικής) στο ΕΠΑΛ
  • Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων δημοσίων υπαλλήλων.
  • Η ΟΛΜΕ να στείλει επιστολή συστράτευσης σε γονείς-μαθητές μέσω των τοπικών ΕΛΜΕ.
  • Ενιαίος πανδημοσιοϋπαλληλικός αγώνας. Ενωμένο Μέτωπο με τη συμμετοχή όλων των σωματείων του Δημόσιου Τομέα και πραγματικός-ουσιαστικός συντονισμός όλου του εργαζόμενου κόσμου.