Καταργήθηκε το 25ευρο αλλά…

0
117

Η Κυβέρνηση πήρε πίσω το άδικο και καταχρηστικό μέτρο του εισιτηρίου των 25 ευρώ στα νοσοκομεία μετά από την κοινωνική κατακραυγή. Ακολουθώντας όμως την πρακτική της αυτοχρηματοδότησης και των ισοδύναμων μέτρων αποφασίστηκε η αύξηση στην τιμή των τσιγάρων και του καπνού κατά 5 λεπτά ενώ μια μέρα μετά αποφασίστηκε και η επιβολή ακόμα ενός χαρατσιού, αυτού του 1 ευρώ ανά ιατρική συνταγή.

Ο υπ. Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης διατυμπάνιζε ότι το μέτρο των 25 ευρώ είχε στόχο την αυτοχρηματοδότηση του Voucher Υγείας (Με τόσο μεγάλη γνώση ελληνικών, προτίμησε μια αγγλική λέξη), το οποίο παρέχει κάποιες ελάχιστες δυνατότητες σε ανασφάλιστους άπορους. Παρ’ όλα αυτά το χαράτσι των 25 ευρώ είχε επιβληθεί σε όλους.

Αυτή τη στιγμή η Δημόσια Υγεία παρουσιάζει τεράστιες ελλείψεις τόσο σε υλικοτεχνικές υποδομές όσο και σε προσωπικό. Ελλείψεις που κορυφώνονται τα τελευταία χρόνια και έχουν απαξιώσει πλήρως τη Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και αποτέλεσαν δικαιολογία για την επιβολή λουκέτων σε νοσοκομεία. Την ίδια στιγμή ο υπουργός Υγείας επιδίδεται σε επικοινωνιακά σόου προσπαθώντας να κρύψει την αδιαμφισβήτητη αλήθεια ότι όλες οι παροχές που έχουν να κάνουν με την Περίθαλψη και τη Θεραπεία έχουν υποβαθμιστεί και αποτελούν προνόμιο λίγων που έχουν τη δυνατότητα να τις καλύψουν.