ΠΑΡΚΟ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ – ΜΙΑ ΜΑΧΗ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΕΡΔΗΘΕΙ

0
77

Τους τελευταίους μήνες στον δήμο Ηρακλείου γίνεται συζήτηση σχετικά με την δημιουργία υπόγειου γκαράζ κάτω από την περιοχή που βρίσκεται το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου και μέρος της λεωφόρου Δημοκρατίας. Όλοι μας πιστεύουμε ότι ένα τέτοιο έργο είναι αναγκαίο για την εξυπηρέτηση των αναγκών των πολιτών του Ηρακλείου.

Όμως ο Δήμος Ηρακλείου φαίνεται ότι προχωρεί σε μια λύση που μόνο τους πολίτες της πόλης μας δεν εξυπηρετεί. Όπως όλα δείχνουν ο δήμος προωθεί την πρόταση της «αυτοχρηματοδότησης», δηλαδή την ανάθεση του έργου σε ιδιώτη ο οποίος, αντί αμοιβής θα αναλάβει την εκμετάλλευση του γκαράζ. Αυτό θα σημαίνει ότι οι δημότες του Ηρακλείου και όσοι θα χρησιμοποιούν το έργο αυτό θα το πληρώνουν… χρυσό, ώστε ο ιδιώτης να βγάλει «τα έξοδά του». Μάλιστα ο δήμαρχος, κ. Κουράκης, πρόβαλε και το επιχείρημα ότι ο δήμος δεν θα επιβαρυνθεί οικονομικά από αυτήν την λύση! Στους δημότες που θα πληρώνουν, φυσικά δεν αναφέρθηκε…

Η πρόκληση του δήμου δεν σταματά εκεί. Για λόγους οικονομίας στην τσέπη του (άγνωστου ακόμα) ιδιώτη, που θα κατασκευάσει το γκαράζ, ο δήμος θα θυσιάσει 3 στρέμματα του πάρκου Γεωργιάδη! Όπως όλοι γνωρίζουμε το πάρκο Γεωργιάδη είναι ένας από τους ελάχιστους πυρήνες πρασίνου στο κέντρο της πόλης, ενώ τα δέντρα που υπάρχουν εκεί είναι μεγάλα σε ηλικία και σίγουρα δεν φυτρώνουν σε τρία -τέσσερα χρόνια… Βέβαια από την μελέτη του έργου προκύπτει ότι τα δέντρα αυτά μπορούν να μείνουν άθικτα με την προϋπόθεση ότι ο ιδιώτης θα αναλάβει να φορτωθεί το κόστος της κάθετης αντιστήριξης  των τοιχωμάτων!

  • Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του δήμου να καταστρέψει το πάρκο Γεωργιάδη στο βωμό του κέρδους.
  • Καταγγέλλουμε την προσπάθεια του δήμου να δημιουργήσει ένα γκαράζ που θα εξυπηρετεί μόνο αυτούς που θα έχουν να το πληρώσουν, αντί να ενδιαφέρεται για το συμφέρον των δημοτών του.