Για τα τελευταία γεγονότα στο χώρο της εκπαίδευσης | Της Δεσπ. Χριστοφόρου

0
114

Την Τετάρτη 15 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα η συνέλευση των προέδρων των ΕΛΜΕ, με σκοπό οι πρόεδροι να μεταφέρουν τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των τοπικών ΕΛΜΕ της χώρας, ώστε να αποφασιστεί η προκήρυξη ή μη της απεργίας των εκπαιδευτικών.

Το 92% των ΕΛΜΕ της χώρας (όπως και η ΕΛΜΕ Πάρου Αντιπάρου) ψήφισαν ΥΠΕΡ της προκήρυξης της απεργίας στις μαζικότατες Γενικές Συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν.

Ωστόσο στη συνέλευση των προέδρων η πλειοψηφία (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ) του ΔΣ της ΟΛΜΕ ζήτησε από τους προέδρους των ΕΛΜΕ να ψηφίσουν για το αν κρίνουν ότι υπάρχουν οι «προϋποθέσεις και οι όροι» για να πραγματοποιηθεί η απεργία, παρακάμπτοντας τις αποφάσεις των Γενικών Συνελεύσεων των ΕΛΜΕ της χώρας.

Με ποιο δικαίωμα, με ποια νομιμοποίηση οι κυρίαρχες παρατάξεις (ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ-ΣΥΝΕΚ) της ΟΛΜΕ έβαλαν τροχοπέδη στη δυναμική του σωματείου και με ποιο δικαίωμα καταστρατηγείται και αλλάζει η απόφαση τόσων ΕΛΜΕ;

Πρέπει να καταγγείλουμε την πραξικοπηματική ενέργεια της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΟΛΜΕ και να απαιτήσουμε την άμεση παραίτηση αυτού του ΔΣ, αφού αποδείχθηκε ανίκανο να ηγηθεί του κλάδου.

Δέσποινα Χριστοφόρου από την «Πορεία Αριστερή Εκπαιδευτικών»

Γεν. Γραμματέας της ΕΛΜΕ Πάρου-Αντιπάρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here