Οι εργαζόμενοι, τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι χώροι εργασίας χρειάζεται να τεθούν άμεσα σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αποκρούσουν την επερχόμενη σφοδρή αντιλαϊκή έφοδο της κυβέρνησης

0
109
1 Δεκέμβρη 2009

Οι εργαζόμενοι, τα πρωτοβάθμια σωματεία, οι χώροι εργασίας χρειάζεται να τεθούν άμεσα σε αγωνιστική ετοιμότητα για να αποκρούσουν την
επερχόμενη σφοδρή αντιλαϊκή έφοδο της κυβέρνησης
Μετωπική επίθεση στο εργατικό και λαϊκό εισόδημα, στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα και στην εκπαίδευση σάλπισε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Λίγες εβδομάδες μετά την επάνοδό του στην εξουσία, το ΠΑΣΟΚ πετάει στην άκρη τη δήθεν φιλολαϊκή δημαγωγία της προεκλογικής περίοδου και των πρώτων ημερών διακυβέρνησης του, για να δείξει σαν κόμμα του μεγάλου κεφαλαίου, την πραγματική αντιλαϊκή πολιτική του που είναι ίδια και απαράλλακτη με αυτή της ΝΔ.
Νέα αντεργατικά κυβερνητικά μέτρα στο χώρο της εργασίας, όπου η κυβέρνηση ρίχνει χιλιάδες απασχολούμενους με stage στο Δημόσιο από τη μισοανεργία και την ομηρεία, στην πλήρη ανεργία. Και μάλιστα όλα αυτά στο όνομα της «αξιοκρατίας», ενώ την ίδια στιγμή εξωραϊζονται και ευλογούνται τα stages στον ιδιωτικό τομέα και οι αναρίθμητες «ελαστικές» μορφές εργασίας.
Άγρια επίθεση στα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα με την αύξηση των ορίων ηλικίας και τη μείωση των συντάξεων.
Στο χώρο της εκπαίδευσης, η νέα υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου συνεχίζει την ίδια αντιδραστική πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ στο όνομα της επίλυσης των προβλημάτων που υπάρχουν. Τα προβλήματα όμως τα δημιούργησαν οι ίδιες οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τους νόμους που ψήφισαν οι Γ. Αρσένης – Μ. Γιαννάκου. Τα προβλήματα στο χώρο της εκπαίδευσης είναι πολλά και είναι ξεκάθαρο ότι δεν είναι στόχος τους (ΠΑΣΟΚ – ΝΔ) η διόρθωσή τους. Δεν είναι προτεραιότητά τους η παιδεία των νέων μας γιατί αν ήταν τότε: θα έδιναν λεφτά για την παιδεία, θα έφτιαχναν τμήματα των 15-20 μαθητών ώστε να μπορούμε να δουλέψουμε, θα διαμόρφωναν τα αναλυτικά προγράμματα ώστε η ύλη που διδάσκεται να είναι λιγότερη και πιο ουσιαστική και τα σχολικά βιβλία να παρέχουν πραγματικά εφόδια στους μαθητές, θα έκαναν μαζικούς διορισμούς ώστε να μην υπάρχουν κενά στα σχολεία, θα έδιναν αξιοπρεπείς μισθούς στους καθηγητές και θα μας επιμόρφωναν ώστε να γίνουμε ακόμα καλύτεροι. Ανταυτού, με τις πολιτικές επιλογές τους και σύμφωνα με τις επιταγές της Ε.Ε., μετατρέπουν μεθοδευμένα το δημόσιο σχολείο σε ένα παρκινγκ παιδιών όπου προωθείται η εκπαίδευση της αμάθειας.
Μπροστά σε όλη αυτή την επιδρομή, η Πορεία Αριστερή Εκπαιδευτικώνκαλεί κάθε εκπαιδευτικό, που δεν είναι ικανοποιημένος με την υπάρχουσα κατάσταση, στην ανάπτυξη ενός μετώπου δράσης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική ώστε να παλέψουμε για:
ØΑύξηση των δαπανών για την παιδεία τουλάχιστον στο 5% του ΑΕΠ – 15% του κρατικού προϋπολογισμού.
ØΧρηματοδότηση των ταμείων ΤΠΔΥ – ΟΠΑΔ.
ØΚατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων Σιούφα – Ρέππα – Πετραλιά.
ØΟυσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Ενσωμάτωση των γενικών επιδομάτων στο βασικό μισθό.
ØΆμεση πληρωμή των  ωρομίσθιων καθηγητών της ΠΔΣ. Να σταματήσει η υποβάθμιση της ΠΔΣ – τα μαθήματα να ξεκινούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.
ØΌχι στην ‘αξιολόγηση’ – χειραγώγηση επαιδευτικών και σχολικών μονάδων.
ØΌχι στο πέρασμα των σχολικών μονάδων από άποψη χρηματοδότησης, διορισμών και αναλυτικών προγραμμάτων και με τη βοήθεια του Καποδίστρια ΙΙ στις περιφέρειες και τους δήμους.
Προχωράμε σε:
·Απεργιακή κινητοποίηση στις 7/12/09, με αφορμή την επέτειο της δολοφονίας του μαθητή Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τις δυνάμεις καταστολής στις 6/12/08.
·Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Παιδεία και τη Δημοκρατία την ίδια μέρα, στην πλατεία «Μαντώ Μαυρογένους» και πορεία έως το Επαρχείο, ώστε να κατατεθεί το παρακάτω κείμενο: «Καταδικάζουμε την εν ψυχρώ δολοφονία του μαθητή Α. Γρηγορόπουλου και απαιτούμε την άμεση και παραδειγματική καταδίκη του δολοφόνου του. Καμία συρρίκνωση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και πολιτικών ελευθεριών.»
·Γενική Συνέλευση της ΕΛΜΕ Πάρου – Αντιπάρου για εκ νέου συζήτηση των προβλημάτων μας και τον προγραμματισμό των νέων δράσεών μας αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.