Τι επιδιώκουν με τις φοιτητικές εκλογές εξπρές;

0
93

17 Απρίλη καθορίστηκαν οι φοιτητικές και σπουδαστικές εκλογές μέσα σε περίοδο κινητοποιήσεων για το σχέδιο «Αθηνά»… Φυσικά και αποδεικνύεται συνεχώς η πάγια τακτική των κυβερνητικών παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ, εντός των σχολών, αποπροσανατολισμού του κινήματος υποδεικνύοντας ότι το να αναδειχτεί κάποιος μέσω των εκλογών είναι σημαντικότερο από το να παλεύουμε για σχέδια υπονόμευσης και κατακρεούργησης της Δημόσιας Δωρεάν Παιδείας. 

Φυσικά η εικόνα είναι ξεκάθαρη: καταστολή των διεκδικητικών αγώνων. Σε πρόσφατο άρθρο που δημοσιεύτηκε στο διαδίκτυο με περιεχόμενο συζήτηση του υπουργού Παιδείας Αρβανιτόπουλου σχετικά με το τί επιπτώσεις θα έχει το σχέδιο «Αθηνά» στη τριτοβάθμια εκπαίδευση με βουλευτές κομμάτων της αντιπολίτευσης, τόνισε ότι : «Εάν τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ είχαν αδιαφορήσει, είχαν αντιδράσει, είχαν αδρανήσει, εάν είχαν δημιουργήσει θεσμικά αναχώματα απέναντι στο σχέδιο «Αθηνά», θα το γνωρίζαμε. Θα το γνώριζε η Βουλή. Θα το γνώριζε η κοινωνία. Θα το γνώριζε η πανεπιστημιακή κοινότητα». Τη στιγμή μάλιστα που ΤΕΙ&ΑΕΙ σε ολοκληρη τη χώρα διαμαρτύρονταν, κατέβαιναν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις στην Αθήνα μαζίκα, έβγαιναν στα ΜΜΕ  για να διατυμπανίσουν το σχέδιο-έκτρωμα…

Από αυτά λοιπόν καταλαβαίνουμε ότι «πρέπει» να πάμε σε εκλογές για να επαληθευτούν τα λόγια του υπουργού από την εκλογή των μηχανισμών που έχουν τοποθετήσει σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ καθώς πέρα των «αγώνων» που διαλαλούν πώς συμμετείχαν και έκαναν φτάνει η ώρα που πρέπει να κάνουν κάτι πιο σημαντικό: να μοιράσουν σημειώσεις στους πρωτοετείς σαν επαιτεία ψήφου…

Η τοποθέτηση μας είναι ότι αυτές οι εκλογές-εξπρές που προωθούν, δεν έχει κανένα άλλο σκοπό παρά τη ισοπέδωση του φοιτιτκού κινήματος και της αγωνιστικότητας που έχει επιδείξει η πλειοψηφία των φοιτητών και σπουδαστών σε ολόκληρη τη χώρα. Καταλήψεις και κινητοποιήσεις αρχίζουν και αποκτούν φθίνοντα ρυθμό και η τωρινή κατάσταση αποδεικνύει ότι θεωρείται αναγκαία ,πλέον, η οργάνωση σε συλλογικό επίπεδο καθώς και η ανάδειξη μίας δύναμης που θα στηρίζεται στη συλλογικότητα με συγκεκριμένες κατευθύνσεις χωρίς αναστολές και κομματικά συμφέροντα!!!

Το μόνο που έχουν να αναδείξουν αυτές οι εκλογές είναι το ίδιο το κίνημα και όχι αυτούς που τόσα χρόνια «ασελγούσαν» πάνω στα πτώματα των φοιτητικών συλλόγων με πάγιες τακτικές! 

Πορεία Αριστερή

Η δύναμη περνά ξανά στους φοιτητές!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here