Πλαίσιο για τη Γενική Συνέλευση Φοιτητών του Σ.Φ. Μαθηματικών Πανεπιστημίου Κρήτης

0
106

Αυτές τις μέρες γίνονται οι συζητήσεις ανάμεσα στην εντολοδόχο τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ και την Τρόικα (Κομισιόν, Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και Διεθνές Νομισματικό Ταμείο) για τα μέτρα που πρέπει να παρθούν με σκόπο την εξοικονόμιση 11,6  περίπου δις ευρώ. Τα μέτρα αυτά στοχευούν στην πλήρη εξαθλίωση της κοινωνίας και κυρίως των λαϊκών στρωμάτων. Περικοπές μισθών και συντάξεων , απολύσεις στο δημόσιο , κατάργηση 13ης  και 14ης σύνταξης κ.α. είναι μία γεύση μόνο από το τι μέλλει γενέσθαι.

          Όσον αφορά τον τομέα της Παιδείας η επίθεση είναι και εδώ σφοδρή. Η ψήφιση του νόμου-πλαίσιο Διαμαντοπούλου πριν από ενα χρόνο έδειξε τον δρόμο και η επιβολή διδάκτρων σε Α.Ε.Ι. και Τ.Ε.Ι. είναι πλέον θέμα χρόνου. Επίσης, κόβεται η δωρεάν διανομή συγγραμμάτων, μέσω της μη αναφοράς στον προυπολογισμό για κονδύλια για τα συγγράμματα των ιδρυμάτων. Παράλληλα, η δωρεάν σίτιση και στέγαση αποτελεί σχεδόν παρελθόν, καθώς ο αριθμός των δικαιούχων έχει μειωθεί δραματικά. Συγκεκριμένα, στο Πανεπιστήμιο Κρήτης οι δικαιούχοι για σίτιση είναι το 1/6 σε σχέση με πέρσι και οι αντίστοιχοι για δωρεάν στέγαση είναι οι μισοί σε συγκριτικά με πρίν 2 χρόνια.

          Η καραμέλα οτι όλα αυτά γίνονται για το καλό της χώρας καλά κρατεί από την Κυβέρνηση, την Τρόικα και τα παπαγαλάκια τους, τα ΜΜΕ. Υποστηρίζουν οτι χωρίς τα μέτρα δεν θα μπορέσουν να πάρουμε την δόση 31,5 δις, ότι δεν θα μπορούν να πληρωθούν οι μισθοί και οι συντάξεις και θα οδηγηθούμε στην χρεοκοπία. Αντίθετα, ο πραγματικός στόχος είναι η επιβόλη ταξικών φραγμών στην Παιδεία και γενικά στην εργασία και στην ζωή.

          Η απάντηση των φοιτητών πρέπει να είναι ισχυρή και αποφασιστική  με την δημιουργία μαζικού και ενεργού φοιτητικού κινήματος, με την πραγματοποίηση συνέλευσεων σε όλους τους συλλόγους πανελλαδικά, με στόχο την ανατροπή των βάρβαρων μέτρων και την συμπόρευση με το υπόλοιπο κομμάτι της κοινωνίας.

Διεκδικούμε:

  • Ø Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για ολούς.
  • Ø Ενιαίο πτυχίο – Το πτυχίο μονη προυπόθεση για δούλεια.
  • Ø ΟΧΙ στην επιβόλη διδάκτρων.
  • Ø Ανάτροπη του νόμου-πλαίσιο Διαμαντοπούλου.
  • Ø Στο πλευρό του λαού για την ανατροπη των μέτρων.

Προτείνουμε:

  • Ø Συμμετοχή στην διαδήλωση στις 26/9 με πανό του συλλόγου.
  • Ø Κατάληψη της σχολής την ίδια μέρα.
  • Ø Συντονιστικό κατάληψης στις 26/9 15:00.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.