Επιβολή Διδάκτρων σε Όλους

0
84

Την επιβολή Διδάκτρων σε όλους τους φοιτητές αποφάσισε η Κυβέρνηση για την λεγόμενη “εξοικονόμηση 11,5 δισεκατομμυρίων” που θα εξυπηρετήσουν το χρέος.

Σύμφωνα με αυτό το άρθρο θα επιβληθούν από το ερχόμενο Ακαδημαϊκό Έτος Δίδακτρα 500 ευρώ σε μεταπτυχιακούς φοιτητές, 300 ευρώ σε προπτυχιακούς φοιτητές Α.Ε.Ι. και 200 ευρώ σε προπτυχιακούς φοιτητές Τ.Ε.Ι.

Τα δίδακτρα αυτά έρχονται να προστεθούν στα πολυδάπανα έξοδα των φοιτητών που ήδη αδυνατούν να καλύψουν τα έξοδα τους σε ενοίκιο, φαγητό, μεταφορές κλπ, ενώ ήδη αρκετοί φοιτητές έχουν αναγκαστεί να παρατήσουν τις σπουδές τους για αυτό το λόγο.

Καλούμε όλους τους φοιτητές, γονείς και την Ακαδημαϊκή Κοινότητα να μην αφήσει αυτό το πρωτοφανές μέτρο να περάσει καθώς θα σηματοδοτήσει την επιβολή όλο και μεγαλύτερων διδάκτρων τα επόμενα χρόνια, όπως έγινε και σε άλλες χώρες, με αποτέλεσμα την ολοένα μεγαλύτερη μείωση φοιτητών με χαμηλά εισοδήματα. Πρόκειται για ουσιαστικό αποκλεισμό του δικαιώματος στην Παιδεία.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.