Περισσότεροι από τους μισούς νέους είναι άνεργοι!

0
94

Δείτε το κείμενο σε PDF μορφή από εδώ.

12 Μαρτίου 2012

Συνάδελφοι,

          σύμφωνα με την Ελληνική Στατιστική Αρχή το 51% των νέων ηλικίας 15 – 24 ετών είναι άνεργοι! Τα στοιχεία μάλιστα δείχνουν ότι το ποσοστό ανεργίας θα αυξηθεί στους επόμενους μήνες. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της “εκπαιδευτικής μεταρρύθμισης” που εφάρμοσαν οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ-ΝΔ και τα χειροκρότησαν η ΠΑΣΠ και η ΔΑΠ (που έχουν κομματικούς φορείς τους από πάνω) τα τελευταία 20 χρόνια.

          Η ανεργία πλήττει και τους πτυχιούχους! Τα πτυχία που παίρνουμε έχουν χάσει κάθε αξία. Η χώρα μας είναι η πρώτη στην Ευρώπη σε ποσοστό πτυχιούχων ανέργων ενώ για την εύρεση εργασίας απαιτούνται πλέον διάφορα “πιστοποιητικά” όπως αυτό της χρήσης Η/Υ και Διδακτικής Επάρκειας. Τι άλλο χρειάζεται για να πειστούμε ότι η εφαρμοζόμενη πολιτική είναι αδιέξοδη;

          Στόχος τους είναι να αφαιρέσουν και τα τελευταία δικαιώματα και κατακτήσεις που μας έχουν απομείνει. Να μας μετατρέψουν σε σύγχρονους δούλους και βαθαίνοντας την εξάρτιση της χώρας από το ξένο κεφάλαιο. Θέλουν να μας οδηγήσουν στο λαβύρινθο της ανεργίας, στην πείνα και στην εξαθλίωση μόνο και μόνο για να επιβιώσει και να αυγατίσει το ξένο και ντόπιο κεφάλαιο. Να αντισταθούμε σε αυτό τον εφιάλτη! Να αντισταθούμε στις επιταγές του Δ.Ν.Τ., της τρόικας και των ξένων δυνάμεων που θέλουν να μας υποδουλώσουν.

          Μας φοβούνται! Γι’ αυτό κατάργησαν το Πανεπιστημιακό άσυλο! Γι’ αυτό στήνουν Συμβούλια διοίκησης με τη συμμετοχή επιχειρηματιών! Θέλουν να μας ελέγξουν και να καταπνίξουν κάθε φωνή που αντιδράει!

          Ο καθένας μας πρέπει να ξεπεράσει τις προκαταλήψεις που του δημιούργησε το σύστημα και οι εκπρόσωποι του και με τη δική του συμβολή να ενισχύσει το φοιτητικό κίνημα και τον αγώνα υπερασπίζοντας τα συμφέροντα των φοιτητών και της κοινωνίας. Το κίνημα είναι πάνω από κόμματα και παρατάξεις και οι μικροδιαφορές να μην είναι αυτές που θα το καθορίσουν, αλλά να τεθούν οι σωστές βάσεις για τη  δημιουργία και να εξασφαλίσουν την μαζικοποίηση και την επιτυχία του! Όλοι να παλέψουμε για τα δικαιώματα μας, δεν υπάρχει κάτι πιο λογικό και αναγκαίο από αυτό.

       Καλούμε όλους τους φοιτητές να συσπειρωθούμε για τη δημιουργία μαχητικού ανυποχώρητου φοιτητικού κινήματος πλάι στους εργαζόμενους και όλους όσους αντιστέκονται στη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση. Μόνο η συλλογική πάλη και η διεκδίκηση μπορεί να μας βγάλει από το αδιέξοδο που μας επιβάλλουν.

         Εδώ και τώρα Γενικές Συνελεύσεις στους συλλόγους! Οι φοιτητές να κατέβουμε μαζικά και αποφασιστικά σε κινητοποιήσεις. Να πάρουμε τη δική μας θέση στο μέτωπο αντίστασης του λαού!

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.