Η ΕΝΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

0
76

Ο πρωθυπουργός κ.Σαμαράς υπέγραψε την επιστράτευση, η λοιπή συγκυβέρνηση συμφωνεί, η ΝΔ “διέγραψε” και αποδοκίμασε τον “δικό της” πρόεδρο της ΟΛΜΕ και τα “φύλλα πορείας” δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών ετοιμάζονται “προς παράδοσιν”..Με δεδομένο ότι δεν είναι η πρώτη,αλλά πρόκειται για μια ακόμα περίπτωση σε ένα κατάλογο επιστράτευσης απεργών – απεργιών που ολοένα και μεγαλώνει, τίθεται ευθέως το ζήτημα εάν ισχύει  η όχι ακόμα στην Ελλάδα το Συνταγματικό δικαίωμα της απεργίας..Ακόμα, εάν η κυβέρνηση εισάγει μοντέλο με “νέες προδιαγραφές” σχετικές με το απεργιακό δικαίωμα. Εάν ναι – και σε αυτή τη βάση – καλούμε την κυβέρνηση να ανακοινώσει αναλυτικά αυτές τις “νέες προδιαγραφές” και επίσης να ανακοινώσει συγκεκριμένη λίστα των εργασιακών κλάδων που διαθέτουν το απεργιακό δικαίωμα και που τους επιτρέπεται από την “εξουσία” να απεργούν..
Επί της ουσίας, η “επιχειρηματολογία” ακούστηκε. “Ανησυχούν” για το μέλλον των παιδιών και αρνούνται τον “εκβιασμό” μιας απεργίας στη διάρκεια των εξετάσεων..Βεβαίως δεν ανησυχούν, ούτε κόπτονται, για το 27% της ανεργίας, ούτε ανησυχούν για το 64% της ανεργίας των νέων..Δεν ανησυχούν για το γεγονός πως για την υποτιθέμενη υποχώρηση της ανεργίας θα χρειαστούν πολλά – πολλά χρόνια και ούτε ανησυχούν που έχουν ήδη καταδικάσει αυτούς τους νέους που θα εισαχθούν τώρα στα ΑΕΙ σε μόνιμη ανεργία η σε “ελαστική – εκβιαζόμενη” εργασία.
Ολόκληρος ο Ελληνικός λαός γνωρίζει ( ανεξάρτητα κομματικής η πολιτικής αφετηρίας του καθένα ) ότι – μεταξύ άλλων – βρίσκεται τώρα σε ραγδαία κλιμάκωση ένα σχέδιο αποδιάρθρωσης – διάλυσης του Δημόσιου τομέα, με εντολέα τα ιμπεριαλιστικά κέντρα και εκτελεστικό όργανο το ευρύτατο εγχώριο μπλοκ εξουσίας και την κυβέρνηση. Όλοι γνωρίζουν ότι μεθοδεύονται χιλιάδες απολύσεις, όλοι γνωρίζουν ότι ο Δημόσιος τομέας αποδομείται και στοχοποιείται παντοιοτρόπως.Οι ποικίλες παθογένειες – και – του Δημοσίου τομέα της χώρας (που σε κάθε περίπτωση δεν προσεγγίζουν καν τις παθογένειες και την διαφθορά του εγχώριου ιδιωτικού μεγάλο- κεφαλαίου) χρησιμοποιούνται από το μπλοκ εξουσίας για φτηνή και προσχηματική προπαγάνδα που εξυπηρετεί το βασικό τους σχέδιο. Αυτό ισχύει και στον εκπαιδευτικό τομέα, για τις διάφορες σύνθετες παθογένειες του οποίου, ευθύνονται πολλοί και διάφοροι “αριστεροδεξιοί” παράγοντες, σε μεγάλο βάθος χρόνου, με πρώτο – όμως – υπεύθυνο και ουσιαστικό καθοδηγητή το εγχώριο ( και καλά δικτυωμένο) σύστημα αστικής ιδεολογίας και εξουσίας που κυριαρχεί και αναπαράγεται..Σήμερα, όμως, η φύση του διακυβεύματος τοποθετεί τα υπαρκτά αυτά θέματα σαν δευτερεύοντα. Κεντρικό λαϊκό ζήτημα σήμερα αποτελεί η διάσωση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών της χώρας, μαζί και της Δημόσιας παιδείας και των εργαζομένων εκεί, όπως και όλων των εργαζομένων..Ακόμα, κεντρικό ζήτημα αποτελεί η ενίσχυση της γενικής λαϊκής αντίστασης, της αντίστασης όλων των εργαζομένων πρωτίστως στους χώρους δουλειάς, η ενίσχυση της εργατικής ενότητας στην βάση του εργαζόμενου κόσμου, ενάντια στην “στρατιωτική” διακυβέρνηση, ενάντια στον διαρκώς εντεινόμενο αυταρχισμό και την καταστολή. Αντίσταση και επίθεση για την υπεράσπιση των Συνταγματικών – πολιτικών δικαιωμάτων και των εργατικών κατακτήσεων, με πρώτο το δικαίωμα της απεργίας ( της απεργίας χωρίς όρους και υποσημειώσεις ). Μαζί και συγκροτημένα, μέσα από τα συνδικάτα, εργατικές ομάδες, συσπειρώσεις, εργατικές κινήσεις και εργατικές επιτροπές αντίστασης μπαίνει το γενικότερο θέμα της αντίστασης και της ανατροπής μιας κυρίαρχης πολιτικής που ολοένα και χειροτερεύει, μιας πολιτικής που καταστρέφει τις κοινωνικές λαϊκές υποδομές, ξεπουλά την χώρα και εξαθλιώνει μαζικά και ασταμάτητα τον λαό, προκαλώντας πείνα, δυστυχία, ανασφάλεια, ανεργία στους πολλούς – ευρώ και πάλι ευρώ στην εξαρτημένη εγχώρια πλουτοκρατία, που “πάει καλά” και δεν το κρύβει..

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.